Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σχορτσιανίτης – Ιωνικός: Ο «ζουζούνας» επιστρέφει (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχορτσιανίτης – Ιωνικός: Ο «ζουζούνας» επιστρέφει (vid)

Σχορτσιανίτης – Ιωνικός: Ο 34χρονος πλέον Σοφοκλής Σχορτσιανίτης συμφώνησε με τον Ιωνικό και μετά από ενάμιση χρόνο απραξίας θα ξαναπαίξει μπάσκετ

Σχορτσιανίτης – Ιωνικός: Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης θα φοράει τη φανέλα του Ιωνικού Νίκαιας από τη νέα περίοδο. Ο 34χρονος πλέον σέντερ, που αδίκησε τον εαυτό του και δεν έκανε την καριέρα που θα μπορούσε, είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Μπάσκετ Λιγκ. Η ομάδα της Νίκαιας που έλειψε για 32 χρόνια από τη μεγάλη κατηγορία θα στηριχτεί στη front line σε έναν έμπειρο παίκτη όπως είναι ο «Big Sofo».

Ηταν άλλωστε κάτι που επιδίωξε και ο ίδιος ο Σχορτσιανίτης, ο οποίος έμεινε ανενεργός για ενάμιση χρόνο. Τελευταία φορά φόρεσε τη φανέλα των Τρικάλων τη σεζόν 2017-18 αλλά χωρίς να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Τελευταίο του ματς ήταν στις 6 Ιανουαρίου του ’18 κόντρα στο Ρέθυμνο. Επαιξε 9 λεπτά και σημείωσε 6 πόντους, με την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα με 86-76.

Σημαντική καριέρα

Η πορεία του Σχορτσιανίτη στιγματίστηκε από αλλεπάλληλες μεταπτώσεις.  Λίγες ήταν οι φορές που μπόρεσε να διαχειριστεί τον εαυτό του, κυρίως σε ό,τι είχε να κάνει με το φαγητό. Ισως μία από τις καλύτερες περιόδους στην καριέρα του, από πλευράς κιλών και αξιόλογου μπάσκετ, ήταν όταν η εθνική έφτασε μέχρι τον τελικό του Μουντομπάσκετ το 2006. Ηταν δηλαδή μέλος της ομάδας που νίκησε τις ΗΠΑ και την παρέα του ΛεΜπρον Τζέιμς στον ημιτελικό στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας, αλλά μετά γνώρισε βαριά ήττα από την Ισπανία και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Αξιόλογη βέβαια ήταν και η πορεία του για μια τετραετία (σε δύο δόσεις) στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ενώ φόρεσε ακόμη τις φανέλες των Ηρακλή, Καντού, Αρη, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Ερυθρού Αστέρα, ΠΑΟΚ, Απόλλωνα Πάτρας και Τρικάλων. Στον Απόλλωνα βίωσε και έναν σοβαρό τραυματισμό όταν υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα που τον κράτησε για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης.

Τα παρατσούκλια και τα burger

Τον φώναζαν «Σόφο», «Big Sofo», «Baby Shak» λόγω της ομοιότητας που είχε… σωματικά με τον Σακίλ Ο’Νιλ, αλλά το πιο πετυχημένο παρατσούκλι το είχε επινοήσει η μητέρα του, που τον αποκαλούσε «ζουζούνα» από μικρή ηλικία. Ο «ζουζούνας» επιστρέφει για να αποδείξει ότι εξακολουθεί να αγαπάει το μπάσκετ, έτοιμος να κάνει τις απαραίτητες θυσίες στη διατροφή του. Το νούμερο των burger που έτρωγε, προκαλούσε… τρόμο κάποτε στους συμπαίκτες του.

Κάποια στιγμή η αγάπη του για τα χάμπουργκερ του έδωσε τη δυνατότητα να  βγάλει αρκετά χρήματα. Στο Ισραήλ, τον καιρό που αγωνιζόταν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, η εταιρία Burgeranch του πρότεινε να φορέσει χλαμύδα αρχαίου Ελληνα και να αρχίσει να καταναλώνει τα αγαπημένα του burger προκειμένου εκείνη να ανταγωνιστεί τα McDonald’s. Ηταν μια διαφήμιση που είχε κάνει αίσθηση, ενώ ο ίδιος δέχτηκε σκληρή κριτική από τον Τύπο της εποχής και ρατσιστική αντιμετώπιση από αρκετό κόσμο κυρίως στα γήπεδα.

Πρόσφατα πήρε μέρος στο «GalisBasketball 3 on 3» που έγινε στη Ρόδο παρουσία του μεγάλου Νίκου Γκάλη και έδειξε να βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, ενώ εντύπωση προκάλεσε η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του. Οπως και να ‘χει ο «ζουζούνας» επιστρέφει για να γράψει το φινάλε στην καριέρα του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις