Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρούνεϊ – γκολ: Σκόραρε με σουτ πίσω από τη σέντρα! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρούνεϊ – γκολ: Σκόραρε με σουτ πίσω από τη σέντρα! (vid)

Ρούνεϊ - γκολ: Ο Γουέιν Ρούνεϊ πέτυχε το γκολ της χρονιάς στο MLS χαρίζοντας τη νίκη στην DC Γιουνάιτεντ κόντρα στην Ορλάντο Σίτι

Ρούνεϊ – γκολ: Ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε πάλι το θαύμα του, πετυχαίνοντας ένα από τα ωραιότερα γκολ στη φετινή σεζόν. Ο επιθετικός της DC Γιουνάιτεντ κατάφερε να σκοράρει με σουτ πίσω από τη σέντρα και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του (1-0) απέναντι στην Ορλάντο Σίτι για τη 18η αγωνιστική του MLS. Ετσι η ομάδα της Ουάσινγκτον διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, μαζί με τη Μόντρεαλ Ιμπακτ, δύο πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Φιλαδέλφια Γιουνάιτεντ.

Ο Ρούνεϊ είναι πλέον εμβληματική φυσιογνωμία για την DC Γιουνάιτεντ. Υπέγραψε πέρυσι μέσα στο καλοκαίρι και είχε καταλυτική παρουσία με 12 γκολ σε 21 αγώνες. Από την τελευταία θέση που βρισκόταν η ομάδα του, κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου και στα πλέι οφ αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κολόμπους Κρου. Στο φετινό πρωτάθλημα ο Ρούνεϊ μετράει 9 γκολ σε 17 αγώνες και μόνο οι Κάρλος Βέλα (Λος Αντζελες), Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Γκάλαξι) και Γιόσεφ Μαρτίνες (Ατλάντα) έχουν σκοράρει περισσότερα στο πρωτάθλημα.

Αναμορφωτής

Δεν είναι όμως μόνο τα γκολ που πετυχαίνει ο Ρούνεϊ. Είναι η γενικότερη παρουσία του που εμπνέει όλη την ομάδα. Είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στην Ουάσινγκτον. Αλλωστε δεν τον πήραν και τα χρόνια. Τον Οκτώβριο κλείνει τα 34 και έχει δοκιμαστεί σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Για 13 χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και για ένα διάστημα ήταν ο σημαντικότερος παίκτης που διέθετε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Μανιώδης τζογαδόρος

Οταν μάλιστα το καλοκαίρι του 2009 έφυγε από τη Γιουνάιτεντ για να πάει στη Ρεάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ρούνεϊ σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος. Το κοντέρ τη σεζόν 2009-10 έγραψε 44 ματς, 34 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ηταν ο μοναδικός άστατος χαρακτήρας που ανέχτηκε στους «κόκκινους διαβόλους» ο Φέργκιουσον για ευνόητους λόγους. Ο Ρούνεϊ ξενυχτούσε, έπινε πολύ (περισσότερο από τον μέσο όρο των Αγγλων) και ήταν (και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι) μανιώδης με τον τζόγο. Οχι μόνο ο ίδιος αλλά ολόκληρη η οικογένειά του.

Στην Ουάσινγκτον δεν πήγε για τα χρήματα. Σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να αφοσιωθεί για λίγα ακόμη χρόνια στο ποδόσφαιρο χωρίς να έχει το παραμικρό άγχος της νίκης. Πάνω από όλα ο Ρούνεϊ το λατρεύει και επιβεβαιώνει συνεχώς με την παρουσία του ότι δεν είναι απλώς ένας καλός ποδοσφαιριστής. Είναι ένας αρτίστας της σύγχρονης εποχής, ένα πραγματικό διαμάντι που εξακολουθεί να λάμπει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του, θα μας χαρίσει και άλλα τέτοια γκολ και μοναδικές στιγμές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις