Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον Αρναούτογλου, για μια συνέντευξη τελείως διαφορετική – Τα τατουάζ, οι Guns N’ Roses, η Μαρέβα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον Αρναούτογλου, για μια συνέντευξη τελείως διαφορετική – Τα τατουάζ, οι Guns N’ Roses, η Μαρέβα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξω από τις νόρμες της πολιτικής ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, στον ANT1, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε μια συνέντευξη πέρα από τα συνηθισμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε απέναντι στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε για όλα, εκτός από την πολιτική. Σχεδόν. Ελάχιστα πολιτικά σχόλια και περισσότερα προσωπικά ζητήματα – για τις συνήθειές του, τα χόμπι του και την οικογένειά του – συζήτησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Γρηγόρης Αρναούτογλου στην εκπομπή The 2night show του Antenna, το βράδυ της Τρίτης, σε μια διαφορετική εμφάνιση για έναν πολιτικό αρχηγό. Στην αρχή της εκπομπής ο αρχηγός της ΝΔ πέρασε από τις… μύγες και η υποδοχή ήταν γεμάτη ΠΑΣΟΚ.

Ως προς τα πολιτικά θέματα και τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε πως «δεν εννοείται καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος» και γι’ αυτό δήλωσε ενοχλημένος από ανάλογα σχόλια, ακόμη και από στελέχη του κόμματός του. Συγκεκριμένα δε, είπε ότι τον ενοχλεί ν’ ακούει από υποψήφιους βουλευτές να λένε στους πολίτες «ψήφισέ με, γιατί θα γίνω σίγουρα υπουργός. Αυτοί που τα λένε αυτά ας προσέχουν γιατί όλα μαθεύονται». Παράλληλα, απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση για συμμετοχή στις κάλπες, ειδικά στις νέες ηλικίες: «Ας ψηφίσουν πρώτα και μετά να πάνε για μπάνιο», τόνισε, ενώ ζητούμενο των εκλογών είναι, όπως είπε, «να κλείσει ο κύκλος της τοξικότητας».

Ως προς τα υπόλοιπα θέματα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τα πράγματα για τον ίδιο ίσως να ήταν πολύ διαφορετικά εάν είχε επιλέξει να μείνει μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Γύρισα το ’97, μόλις είχε γεννηθεί η κόρη μου γιατί θέλαμε η κόρη μας να μεγαλώσει στην Ελλάδα. Γύρισα με λιγότερα λεφτά από όσα έπαιρνα στο εξωτερικό, αλλά ήταν μια επιλογή», τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι έχει ως ringtone στο κινητό του το Paradise City των Guns ‘n’ Roses,τους οποίους θεωρεί μια από τις τελευταίες πολύ μεγάλες μπάντες της ροκ, αλλά δεν τους είδε ποτέ από κοντά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης πως σκέφτηκε σοβαρά αν έπρεπε να κάνει… τατουάζ και τώρα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με το γιο του για το αν πρέπει να κάνει εκείνος. Πάντως, αν ο πρόεδρος της ΝΔ διάλεγε να κάνει ο ίδιος τατουάζ, σίγουρα θα είχε σχέση με τα παιδιά του. «Βλέπω πολλά νέα παιδιά που έχουν τατουάζ, είναι μόδα. Του είπα σκέψου τον εαυτό σου σε 30 χρόνια, αν θα θέλεις να το έχεις», τόνισε για το τι είπε στον γιο του.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η “ρετσινιά”

Ακόμη ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε πως του λείπουν και οι δύο γονείς του, αλλά και το ότι ο πατέρας του ουδέποτε του είπε να μπει ή να μην μπει στην πολιτική, αφήνοντας στον ίδιο την τελική απόφαση. Πάντως, είπε ότι τον ενοχλεί ν’ ακούει ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν «γκαντέμης», εκτιμώντας ότι ο χαρακτηρισμός αυτός είναι άδικος για έναν άνθρωπο που έζησε μια τόσο «γεμάτη» ζωή, τόσο όσον αφορά στην οικογένεια, όσο και την πολιτική, σαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Επιπλέον πρόσθεσε πως είχε μια πολύ καλή σχέση με τον πατέρα του, παρά το ηλικιακό κενό, αφού ο πρώην πρωθυπουργός ήταν 50 ετών όταν ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ γεννήθηκε. Αποκάλυψε πως είχε ένα μικρό… παράπονο μεγαλώνοντας για το «βαρύ» πρόγραμμα του πατέρα του, ωστόσο υπογράμμισε πως η σχέση τους ήταν ιδανική και πριν τελικά ο Κων/νος Μητσοτάκης «φύγει» από την ζωή, τα «είχαν πει όλα».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η γυναίκα της ζωής του, Μαρέβα

Για τη σύζυγό του και τα χρόνια που πέρασαν σε διάσταση, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως διαπίστωσε στην πορεία ότι σημασία έχει να είναι κάποιος αυτοκριτικός και πως «ψάχνουμε να βρούμε το καλύτερο και το καλύτερο είναι εδώ». Επίσης, υποστήριξε ότι τον ενοχλούν οι επιθέσεις που δέχεται η Μαρέβα.

«Κατά κανόνα όταν χαλάει μια σχέση φταίνε και οι δύο. Έχεις το θάρρος να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να πεις τι έκανες λάθος; Η δικιά μας δουλειά ως πολιτικοί είναι τελικά να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν όσο καλύτερα μπορούν, να είναι ευτυχισμένοι. Το να έχουμε καλές, δεμένες οικογένειες είναι σημαντικό. Η μοναξιά σκοτώνει, στην κυριολεξία», τόνισε.

«Με ενόχλησε η χυδαία επίθεση στην Μαρέβα. Ήταν οργανωμένη, ήταν κεντρικά σχεδιασμένη και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μπλέκονται με τέτοιο χυδαίο τρόπο τα μέλη της οικογένειας»
«Βεβαίως θέλουμε ανάπτυξη, αλλά σημαντικό είναι ότι ζούμε σε μια καταπληκτική χώρα, ότι είμαστε ένας λαός εξωστρεφής, έχουμε τόσους συλλόγους. Παντού στην Ελλάδα βλέπω μια τόσο πλούσια κοινωνική ζωή… Είναι ένδειξη υγείας και Δημοκρατίας», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα social media και τα παιδιά του

Αναφερόμενος στα δικά του παιδιά και στο πως διαχειρίζονται τα όσα μπορεί να γράφονται για τον πατέρα τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως είναι δύσκολο να έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές φορές τα όσα λέγονται στα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης. «Τα παιδιά είναι πιο σκληρά από ό,τι νομίζουμε και είναι και πολύ πολιτικοποιημένα και έχουν άποψη. Νομίζω ότι είναι πια δυνατά τα παιδιά, ξέρουν ότι στον κόσμο υπάρχει και το καλό και το κακό, ότι όπως υπάρχει καλοσύνη, υπάρχει και κακία. Την κακία άστη να περάσει, μην της απαντήσεις, μείνε στο καλό και προσπάθησε πάντα τα αρνητικά αισθήματα τα οποία όλοι μας έχουμε να τα διαχειριστείς με έναν τρόπο πιο δημιουργικό.

Δεν είναι εύκολο, μεγάλωσαν από αυτής της πλευράς σε δύσκολο σχολείο, ειδικά η μικρή μου κόρη, η οποία είναι 16 τώρα και η οποία πέρασε όλη την εφηβεία, τα τελευταία τριάμισι χρόνια, που είμαι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Τα μεγάλα ήταν πιο προστατευμένα, αλλά νομίζω ότι και εγώ και η Μαρέβα έχουμε ασχοληθεί πολύ να τους δώσουμε εκείνες τις αξίες και τις αρχές που θεωρούμε ότι πρέπει να έχει ένα παιδί που μεγαλώνει» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον ελεύθερο χρόνο του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως παίζει μπάσκετ και ποδόσφαιρο σε ένα πρωτάθλημα αποφοίτων, αλλά του αρέσει το τένις, να περπατά και κολυμπά και δεν καπνίζει, επηρεασμένος από το θάνατο του παππού του από καρκίνο του πνεύμονα. Τέλος, υπογράμμισε πως χρησιμοποιεί και ο ίδιος εκτός από συνεργάτες του τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συχνά παρατηρεί ή ακόμη κι απαντάει στα σχόλια.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολόκληρη η συνέντευξη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις