Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αχτσιόγλου – Τζανακόπουλος: Η υπουργός παραδέχθηκε για πρώτη φορά τη σχέση της (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου – Τζανακόπουλος: Η υπουργός παραδέχθηκε για πρώτη φορά τη σχέση της (vid)

Αχτσιόγλου - Τζανακόπουλος: Η υπουργός Εργασίας και εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προεκλογική περίοδο όχι μόνο ήταν χαλαρή και απάντησε με χιούμορ στις ερωτήσεις που της τέθηκαν.

Αχτσιόγλου – Τζανακόπουλος: Μετά από δύο χρόνια σχέσης και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, η Έφη Αχτσιόγλου παραδέχθηκε δημοσίως τη σχέση της με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Η Έφη Αχτσιόγλου έδωσε μια διαφορετική συνέντευξη στο RISE TV όπου εκτός του ότι μας πληροφόρησε ότι τρώει 40 κορόμηλα την ημέρα και ότι βλέπει βιντεάκια πριν κοιμηθεί, παραδέχθηκε για πρώτη φορά, ύστερα από περίπου 2 χρόνια, ότι έχει σχέση με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Η υπουργός Εργασίας ρωτήθηκε στη συνέντευξη αν θα έκανε σχέση με πολιτικό με την ίδια να απαντά «έχω σχέση με πολιτικό». Στην ερώτηση «να ρωτήσω κάτι παραπάνω» η κυρία Αχτσιόγλου απάντησε «ε, δεν ξέρετε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, υποψήφιο Α’ Αθηνών», προμοτάροντας, έτσι και την υποψηφιότητα του συντρόφου της.

Ωστόσο υποστήριξε ότι δεν έχει ψάξει ποτέ το κινητό του επικαλούμενη τη νέα νομοθεσία GDPR για τα προσωπικά δεδομένα. Η Έφη Αχτσιόγλου επιλέγει… «τυρόπιτα με milko μετά από πολλά ποτά», παραδέχεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας αργεί στα υπουργικά συμβούλια και πως η τσάντα της ζυγίζει επτά κιλά. Μάλλον γιατί μέσα σε αυτή έχει τα… 40 κορόμηλα που όπως λέει τρώει κάθε μέρα γιατί «τα ανακάλυψα εδώ στην Αθήνα».

Έφη Αχτσιόγλου: Ποια είναι η όμορφη υπουργός

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015. Στο ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου πέρασε από τα κομματικά όργανα, ως μέλος της προηγούμενης Κεντρικής Επιτροπής, ενώ τώρα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης. Έως τώρα ήταν στενή συνεργάτης του απερχόμενου υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Η Έφη Αχτσιόγλου γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά Πέλλας και από την πρώτη στιγμή που η δραστηριοποίησή της έγινε πιο έντονη στη συμπρωτεύουσα το όνομά της ήταν μέσα στα επικρατέστερα για την υποψηφιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της πόλης.

Μπορεί τα σενάρια αυτά να μην ευοδώθηκαν, όμως η σειρά της για να πάρει και επίσημα το χρίσμα της πολιτεύτριας με τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε λίγο αργότερα, στις προηγούμενες εκλογές, όταν συνεισέφερε στον προεκλογικό αγώνα της υποψήφιας περιφερειάρχου Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Η διαδρομή της Έφης Αχτσιόγλου στην πολιτική πέρασε μέσα από τα κομματικά όργανα. Ηταν μέλος της προηγούμενης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και πλέον είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης. Μετά τις ευρωεκλογές μετακόμισε στις Βρυξέλλες και εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, λίγο αργότερα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, καθώς κλήθηκε να συνεισφέρει στον αγώνα του κόμματός της ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Από τα εφηβικά της χρόνια έδειχνε την ανησυχία και τον προβληματισμό της, σημειώνοντας έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων. Παρ’ όλα αυτά, η ενεργή εμπλοκή της στα κοινά ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ.

Ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για το Αρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Ακόμα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε -επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή. Η Έφη Αχτσιόγλου εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του ΙΚΥ τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αρη Καζάκου. Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης και από τον Ιούλιο του 2014 επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις