Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λίπος: Πώς να το αντιμετωπίσετε
PLUS

Λίπος: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Λίπος: Η ενδεδειγμένη γυμναστική για τη μέγιστη απώλεια

Λίπος: Όλοι το γνωρίζουμε. Η σωστή διατροφή και η σωματική άσκηση αποτελούν βασικούς παράγοντες για την απώλεια των κιλών. Ωστόσο, αν θέλετε να µειώσετε το σωµατικό σας λίπος, είναι απαραίτητος ένας άλλος συνδυασµός γυµναστικής. Αυτός που θα διατηρήσει ή θα αυξήσει το µυϊκό ιστό. Το είδος της γυµναστικής δηλαδή, που θα κινητοποιήσει τα λίπη για την παραγωγή ενέργειας.

Οι ειδικοί τονίζουν πως για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα το λίπος να «μετακινηθεί» από τη θέση του. Να τεθεί, δηλαδή, στην κυκλοφορία του αίματος και να σταλεί στους μυς ως καύσιμο. Τα καλά νέα είναι πως το σπλαχνικό λίπος φεύγει ταχύτερα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο λιπώδης ιστός της κοιλιάς έχει μεγαλύτερη πυκνότητα υποδοχέων για τις ουσίες που διεγείρουν την κινητοποίησή του. Τέτοιες για παράδειγμα είναι ορμόνες κατεχολαμίνες.

Οι κατεχολαμίνες αποτελούν μια σημαντική κατηγορία ορμονών. Συμμετέχουν στις βιοχημικές και φυσιολογικές διεργασίες των ζωικών οργανισμών. Περιλαμβάνουν την αδρεναλίνη, τη νορεπινεφρίνη και την ντοπαμίνη. Αυξάνουν τον καρδιακό παλμό, την αρτηριακή πίεση, τον ρυθμό αναπνοής και την πνευματική διεγερσιμότητα.

Έτσι, η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση είναι ο πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος για να κάψετε το ανεπιθύμητο λίπος σε πολύ λιγότερη ώρα. Το ιδανικό είναι ένας συνδυασµός προπόνησης µε βάρη και αερόβιων δραστηριοτήτων. Η προπόνηση µε βάρη θα πρέπει να είναι πολύ σύντοµη και έντονη και δεν θα πρέπει να ξεπερνά ποτέ τα 45-60 λεπτά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις