Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαγκουάιρ – μεταγραφή: Νέος «εμφύλιος» στο Μάντσεστερ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαγκουάιρ – μεταγραφή: Νέος «εμφύλιος» στο Μάντσεστερ

Μαγκουάιρ – μεταγραφή: Ετοιμος για μεταγραφή o Χάρι Μαγκουάιρ της Λέστερ αλλά πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ

Μαγκουάιρ – μεταγραφή: Η μεταγραφή του Χάρι Μαγκουάιρ είναι μια σημαντική αφορμή για να χωριστεί το Μάντσεστερ στα δύο. Ποδοσφαιρικά βέβαια είναι μια μόνιμη κατάσταση, αλλά η διεκδίκηση του αμυντικού της Λέστερ ήρθε να υπενθυμίσει τη μεγάλη κόντρα. Από τη μια οι «πολίτες» από την άλλη οι «κόκκινοι διάβολοι». Και στη μέση ο 26χρονος διεθνής στόπερ, που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τη θέση του και την προτίμησή του.

Η μεταγραφή του Μαγκουάιρ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του σαββατοκύριακου, θα ξεπερνούσε αυτή του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ από τη Σαουθάμπτον στη Λίβερπουλ. Θα ήταν δηλαδή πάνω από 84 εκατ. ευρώ. Και μέχρι σήμερα το πρωί η Μάντσεστερ Σίτι φαινόταν να μην έχει αντίπαλο. Το παράδοξο, αν κρίνουμε από τις εκτιμήσεις στο ρεπορτάζ του έγκυρου Sky Sports, είναι ότι η μεταγραφή με βάση τα χρήματα που δίνουν οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ είναι περίπου στα 72,6 εκατ. ευρώ.

Η Λέστερ δεν βιάζεται

Πάνω στη μάχη που γίνεται για τη μεταγραφή του Μαγκουάιρ, η μόνη που δεν δείχνει να βιάζεται είναι η Λέστερ. Λογικό παρόλο που στη διεκδίκηση δεν έχει μπει τρίτη ομάδα τουλάχιστον προς το παρόν. Ο στόχος της διοίκησης των «αλεπούδων» είναι ξεκάθαρος: Να πουλήσουν τον παίκτη στην υψηλότερη δυνατή τιμή. Εκείνος που βιάζεται να κλείσει τον παίκτη είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο προπονητής της Σίτι επέτρεψε στον Βενσάν Κομπανί (φωτό) να επιστρέψει στην Αντερλεχτ σε ρόλο παίκτη – προπονητή.

Ο Καταλανός προπονητής έχει στη διάθεσή του ως κεντρικούς αμυντικούς τους Λαπόρτ και Στόουνς, ενώ είναι αμφίβολο το μέλλον των Μανγκαλά και Οταμέντι. Ο Μαγκουάιρ είναι δεδομένο ότι προορίζεται για βασικός στην άμυνα της πρωταθλήτριας Αγγλίας. Η Γιουνάιτεντ από την άλλη θέλει οπωσδήποτε ενίσχυση στα μετόπισθεν μετά τα 54 γκολ που δέχτηκε την περασμένη σεζόν. Ηταν τα περισσότερα στην ιστορία της στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ και ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ θεωρεί ότι το κέντρο της άμυνας πρέπει να ξεκινάει από έναν παίκτη με έντονη προσωπικότητα όπως είναι ο Μαγκουάιρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις