Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κορακάκη – Μινσκ: Χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι από 25 μέτρα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορακάκη – Μινσκ: Χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι από 25 μέτρα

Κορακάκη – Μινσκ: Δεύτερη διάκριση στο Μινσκ για την Κορακάκη μέσα σε τρεις μέρες στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Κορακάκη – Μινσκ: Η Αννα Κορακάκη συνεχίζει να κατακτά μετάλλια στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου διεξάγονται αυτή την περίοδο οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες. Η χρυσή και χάλκινη ολυμπιονίκης του Ρίο στην σκοποβολή ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου στα 25 μέτρα με πιστόλι. Τρεις μέρες νωρίτερα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι.

Η Κορακάκη παραμένει η πιο συνεπής αθλήτρια των τελευταίων χρόνων. Από το 2011, όταν σε ηλικία 15 ετών κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο (αργυρό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι), έχει φτάσει τα 24 σε μεγάλες διοργανώσεις. Στην κατάσταση που βρίσκεται, με δεδομένο ότι είναι μόλις 23 χρόνων, κανείς δεν ξέρει πού θα σταματήσει. Προς το παρόν μοιάζει ασυναγώνιστη.

Επόμενος στόχος το Παγκόσμιο στο Ρίο

Μόλις ολοκληρωθούν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στο Μινσκ, η Κορακάκη θα συγκεντρωθεί στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς, που θα διεξαχθεί στο ολυμπιακό σκοπευτήριο του Ρίο. Θα πάρει μέρος σε τρία αγωνίσματα. Τα δύο είναι ατομικά (10μ. αεροβόλο και 25μ. πυροβόλο) και το άλλο στα 10μ. μεικτό με τον αδερφό της. Ακόμη κι εκεί ευελπιστεί ότι θα κατακτήσει άλλα δύο μετάλλια.

Το δικό της προπονητήριο

Το μυστικό της επιτυχίας για την Αννα Κορακάκη μετά τις μεγάλες επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, ήταν η δημιουργία του καινούριο σκοπευτηρίου που απέκτησε στη Δράμα για να κάνει τις προπονήσεις της. Υπό κατασκευή βρίσκεται ακόμη ένα για το αεροβόλο πιστόλι εκτός πόλης, διότι εντός δεν επιτρέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια πρωτοστατεί Ελληνας επιχειρηματίας του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό. Δεν είναι πάντως ο Ιβάν Σαββίδης, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο προπονητής και πατέρας της Ελληνίδας αθλήτριας, Τάσος Κορακάκης. «Θα το γνωστοποιήσουμε μόνο όταν μας το επιτρέψει ο επιχειρηματίας» έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο η Κορακάκη, που είναι πλέον απόλυτα ικανοποιημένη από το χώρο που προετοιμάζεται. Στον ίδιο χώρο κάνει προπονήσεις και ο αδερφός της Διονύσης, ο οποίος θεωρείται επίσης μεγάλο ταλέντο στην σκοποβολή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις