Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ουρουγουάη – Χιλή 1-0: Ο Καβάνι την έστειλε στην οκτάδα του Κόπα Αμέρικα (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ουρουγουάη – Χιλή 1-0: Ο Καβάνι την έστειλε στην οκτάδα του Κόπα Αμέρικα (vid)

Ουρουγουάη - Χιλή 1-0: Η Ουρουγουάη πήρε την πρόκριση με γκολ του επιθετικού της Παρί και στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τo Περού

Ουρουγουάη – Χιλή 1-0: Ζορίστηκε αρκετά η Ουρουγουάη απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Χιλή αλλά τελικά κατάφερε να νικήσει 1-0 και να πάρει την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο του Κόπα Αμέρικα. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Οσκαρ Ταμπάρες πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και την Κυριακή (29/6) θα αντιμετωπίσει το Περού σε νοκ άουτ αγώνα. Ο Εντισον Καβάνι στο 82′ ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ για την «αλμπισελέστε» που δείχνει ικανή να διεκδικήσει το τρόπαιο μέσα στη Βραζιλία.

Στο άλλο ματς του ομίλου που έγινε τα ξημερώματα, Ιαπωνία και Ισημερινός αυτοκτόνησαν, καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1. Με το αποτέλεσμα αυτό αποκλείστηκαν και οι δύο, με συνέπεια να περάσουν ως καλύτερες τρίτες από τους άλλους δύο ομίλους η Παραγουάη και το Περού. Η Ιαπωνία άνοιξε το σκορ στο 15′ με τον Νακαζίμα, ωστόσο Ισημερινός κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μένα Ντελγκάδο στο 35′.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3ου ομίλου: Ουρουγουάη 7, Χιλή 6, Ιαπωνία 2, Ισημερινός 1.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Η αναμέτρηση Κολομβία-Χιλή δείχνει να είναι η πιο αμφίρροπη από τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών του Κόπα Αμέρικα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, με τη διοργανώτρια Βραζιλία να αντιμετωπίζει την Παραγουάη, η Αργεντινή θα βρει απέναντί της τη Βενεζουέλα και η Ουρουγουάη σίγουρα έχει προβάδισμα απέναντι στο Περού. Από τις διασταυρώσεις στα ημιτελικά μπορεί να προκύψει πρόωρος τελικός Βραζιλία-Αργεντινή, ενώ πιθανό είναι στο άλλο ζευγάρι να δούμε αντιπάλους την Κολομβία με την Ουρουγουάη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Παρασκευή 28 Ιουνίου, 03.00, Βραζιλία – Παραγουάη.

Παρασκευή 28 Ιουνίου, 22.00, Βενεζουέλα – Αργεντινή.

Σάββατο 29 Ιουνίου, 02.00, Κολομβία – Χιλή.

Σάββατο 29 Ιουνίου, 22.00, Ουρουγουάη – Περού.

*  Ολα τα ματς θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ERT sports.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις