Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πτολεμαΐδα: Αυτοί είναι οι νεκροί ποδηλάτες – Αθλητές, 25 και 26 ετών (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαΐδα: Αυτοί είναι οι νεκροί ποδηλάτες – Αθλητές, 25 και 26 ετών (pics-vid)

Πτολεμαΐδα: Ο ένας νεκρός ήταν 26 χρόνων και γνωστός ποδηλάτης από το Πλατανόρευμα Σερβίων της Κοζάνης, ενώ ο δεύτερος ήταν ένας 25χρονος από την Έδεσσα.

Πτολεμαΐδα: Αθλητές ποδηλασίας ήταν οι δύο άνδρες που βρήκαν τον θάνατο στο τροχαίο δυστύχημα στην Πτολεμαΐδα το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 62χρονη γυναίκα βγήκε από την πορεία του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με ομάδα έξι ποδηλατών που επέστρεφαν κατά τις 13.00 το μεσημέρι στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι έξι ποδηλάτες, με δύο από αυτούς να αφήνουν την τελευταία τους πνοή λίγο αργότερα.

Οι δύο ποδηλάτες που έχασαν τη ζωή τους είναι αθλητές ποδηλασίας που έχουν λάβει μέρος σε μια σειρά από αγώνες τα τελευταία χρόνια. Ο ένας, ονόματι Γ.Π., 25χρόνων, φαίνεται πως κατάγεται από το χωριό Πλατανόρρευμα Κοζάνης, ενώ ο δεύτερος ονομάζεται Γ. Μ., είναι 24 ετών και έχει καταγωγή από την Έδεσα και είχε λάβει μέρος σε σειρά από αγώνες ποδηλασίας.
Και οι δύο νεαροί που έχασαν τη ζωή τους στο οδόστρωμα ένα χιλιόμετρο έξω από την Πτολεμαΐδα φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο στη Φλώρινα. Όπως ανέφερε ο διοικητής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν, οι δύο ποδηλάτες τραυματίστηκαν σοβαρά και οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό τους.

Πτολεμαΐδα: Δώδεκα οι ποδηλάτες

Οι νεκροί και οι τραυματίες ανήκουν στην Assos-Forbikes Cycling Team, μια ερασιτεχνική ομάδα ποδηλασίας. Πραγματοποιούσαν την συνηθισμένη προπόνησή τους, ξεκινώντας από την Πτολεμαΐδα προς το χωριό Άρδασσας. Οι έξι ποδηλάτες επέστρεφαν από πρωινή διαδρομή στην οποία μάλιστα συμμετείχαν συνολικά 12 αθλητές και για άγνωστο λόγο ακολούθησαν διαφορετικές πορείες κατά την επιστροφή στην Πτολεμαΐδα. Η γυναίκα που συγκρούστηκε με τα ποδήλατα 1 χλμ έξω από την πόλη, 62 ετών, μετήχθη επίσης στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένη και αναμένεται να δώσει κατάθεση στην αστυνομία που έχει αναλάβει να ερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος. Σοβαρή πάντως φαίνεται πως κρίνεται η κατάσταση της υγείας για δύο από τους ποδηλάτες, με τον διοικητή του νοσοκομείου Πτολεμαΐδος να σημειώνει πως και οι τέσσερις νοσηλεύονται ευτυχώς εκτός κινδύνου.

Η έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εξετάζεται από την Τροχαία η 62χρονη που του προκάλεσε.

Πτολεμαΐδα: Τι λέει ένας από τους ποδηλάτες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις