Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μεσσηνία – 22χρονος: Ανασύρθηκε νεκρός ο νεαρός που χάθηκε μετά από βουτιά στη λίμνη
ΕΛΛΑΔΑ

Μεσσηνία – 22χρονος: Ανασύρθηκε νεκρός ο νεαρός που χάθηκε μετά από βουτιά στη λίμνη

Μεσσηνία - 22χρονος: Ο άτυχος Αλβανός, που έμενε στη Σπάρτη, χάθηκε το μεσημέρι της Κυριακής μετά τη βουτιά του σε λίμνη, στο Πολυλίμνιο του Δήμου Μεσσήνης.

Μεσσηνία – 22χρονος: Στη Μεσσηνία θλίψη, στον Όλυμπο ψυχική ικανοποίηση. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος για τους πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ οι οποίοι κλήθηκαν χθες να πάρουν μέρος σε δύο διασωστικές επιχειρήσεις.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η μία ήταν σε λίμνη στην Μεσσηνία όπου είχε βουτήξει και χαθεί ένας 22χρονος από την Αλβανία. Η δεύτερη ήταν η αναζήτηση ενός ζευγαριού γαλλικής καταγωγής το οποίο εγκλωβίστηκε  για ώρες στο φαράγγι του Ενιπέα στον Όλυμπο. Ενώ στη δεύτερη περίπτωση οι άνδρες των σωστικών συνεργείων κατάφεραν να βρουν σώους και να ανασύρουν τους δύο αλλοδαπούς, στη Μεσσηνία, ανέσυραν νεκρό τον 22χρονο που είχε βουτήξει στα νερά στο Πολυλύμνιο Μεσσηνίας.

Ο άτυχος 22χρονος Αλβανός, που έμενε στη Σπάρτη, χάθηκε το μεσημέρι της Κυριακής μετά τη βουτιά του σε λίμνη, στο Πολυλίμνιο του Δήμου Μεσσήνης. Ένας φίλος του ειδοποίησε τις Αρχές, ότι ο 22χρονος βούτηξε στο νερό και για αρκετή ώρα δεν είχε βγει στην επιφάνεια. Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων με 6 πυροσβέστες και 3 οχήματα καθώς και  πέντε δύτες με καταδυτικό εξοπλισμό και λέμβο από την 1η ΕΜΑΚ. Ύστερα από πολύωρες έρευνες που συνεχίστηκαν υπό τα φώτα προβολέων, από το βράδυ της Κυριακής, οι δύτες της ΕΜΑΚ εντόπισαν εντός της λίμνης, σε βάθος έξι μέτρων, τη σορό  του νεαρού και την ανέσυραν στην επιφάνεια.

Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει τα αίτια

Στη συνέχεια, ακολουθώντας το μονοπάτι από τη λίμνη, το μετέφεραν στον χώρο στάθμευσης που υπάρχει για τους επισκέπτες, όπου παραδόθηκε στο προσωπικό του ΕΚΑΒ. Φως στα αίτια θανάτου του 22χρονου θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε λάβει αίσιο τέλος η επιχείρηση διάσωσης δύο ατόμων γαλλικής υπηκοότητας, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, στο φαράγγι του Ενιπέα, στον Όλυμπο. Στην επιχείρηση, συμμετείχαν πυροσβέστες – διασώστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, τη 2η και 8η Ε.Μ.Α.Κ. Οι διασώστες εντόπισαν σώο το ζευγάρι σε δυσπρόσιτη τοποθεσία του φαραγγιού και με τη χρήση ορειβατικού εξοπλισμού τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, όπου και τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πρόκειται για έναν 29χρονο και μια 26χρονη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις