Απάτη – τροχαία: Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι δράστες – Νέο θύμα, μια ηλικιωμένη στο Αγρίνιο

ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη – τροχαία: Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι δράστες – Νέο θύμα, μια ηλικιωμένη στο Αγρίνιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Απάτη - τροχαία: Μια 71χρονη στο Αγρίνιο κατήγγειλε γυναίκα "αστυνομικό" που της ζήτησε να πετάξει χρήματα και λίρες από το μπαλκόνι.

24.06.2019 | 05:46

Απάτη – τροχαία: Πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της μια σακούλα με 1.300 ευρώ και χρυσές λίρες για να “σώσει το παιδί της”, που δήθεν είχε προκαλέσει σοβαρό τροχαίο δυστύχημα. Αν και έχουν λεχθεί και γραφτεί τόσο και τόσα για την πρακτική των δραστών αυτού του είδους της απάτης με τα δήθεν τροχαία, μια ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα μιας από τις σπείρες που δρουν πανελλαδικά.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτή τη φορά συνέβη στο Αγρίνιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μια 71χρονη δέχθηκε τηλεφώνημα από “αστυνομικίνα”, η οποία την πληροφόρησε ότι το παιδί της είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα. Δεν σταμάτησε εκεί. Ζήτησε εκβιαστικά από την τρομοκρατημένη γυναίκα 6.000 ευρώ και ό,τι είχε σε χρυσό στο σπίτι “για να μη δώσει την είδηση στα Μέσα Ενημέρωσης”.

Η 71χρονη, έχοντάς τα κυριολεκτικά χαμένα, έσπευσε να συγκεντρώσει 1300 ευρώ και χρυσές λίρες που φύλαγε στο σπίτι και εκτελώντας τις οδηγίες της… αστυνομικίνας, πέταξε τη σακούλα με το θησαυρό στο δρόμο από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας όπου διαμένει. Οι δράστες απαιτούν κάποιες φορές να πεταχτούν τα χρήματα στο δρόμο για να μην έλθουν σε επαφή με τα θύματα σε περίπτωση που έχουν ειδοποιήσει την Αστυνομία…

Άλλη ηλικιωμένη πλήρωσε “αστυνομικό” με 2.000 ευρώ

Πριν από λίγο καιρό, πάλι στο Αγρίνιο, θύμα απάτης έπεσε άλλη ηλικιωμένη, καθώς πείστηκε από άνδρα “αστυνομικό”, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο και παρέσυρε και σκότωσε ένα κοριτσάκι!

Συνέχισε λέγοντας στην εμβρόντητη γυναίκα ότι θα πρέπει να της παραδώσει χρήματα για να αποφύγει η κόρη της τις δυσάρεστες επιπτώσεις από την υποτιθέμενη πράξη της. Δηλαδή να σκεπάσει την υπόθεση ο “αστυνομικός” για να μην πάει στον εισαγγελέα η κόρη!

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών το ζήτημα της τεράστιας απάτης που διαπράττουν μέλη κυκλωμάτων, ήρθε στο φως με τρανταχτό τρόπο.

Ο Βούλγαρος που τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης

Συγκεκριμένα όταν ένας Βούλγαρος τηλεφώνησε κατά λάθος στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης και είπε σε έναν υπαστυνόμο ότι η… κόρη του είχε προκαλέσει τροχαίο και χρειαζόταν επειγόντως χειρουργείο και μετρητά!

Συνελήφθη μαζί με μια γυναίκα από τη Ρουμανία όταν πήγαν να πάρουν τα χρήματα από το… θύμα τους!

Ο ηλικιωμένος που πέθανε όταν πληροφορήθηκε την απάτη

Και ακόμη υπενθυμίζεται ότι προ μηνός ηλικιωμένος στο Βόλο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο όταν η σύζυγός του, επιστρέφοντας ο ίδιος από το καφενείο, του ανακοίνωσε ότι έδωσε 5.500 ευρώ για να “σώσει” την κόρη τους, που “κινδύνευε να πάει φυλακή”. Ο σύζυγός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και λίγο μετά υπέκυψε…

Exit mobile version