Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πεδουλάκης – Παναθηναϊκός: Οπως λέμε…«Sir Takis»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πεδουλάκης – Παναθηναϊκός: Οπως λέμε…«Sir Takis»

Πεδουλάκης - Παναθηναϊκός: Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό για τρίτη φορά στην καριέρα του στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή

Πεδουλάκης – Παναθηναϊκός: Ηταν θέμα χρόνου να επιστρέψει ο Αργύρης Πεδουλάκης στον Παναθηναϊκό. Από την ώρα που έστειλε αρνητική απάντηση ο Ρικ Πιτίνο στην πρόταση που του είχε κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, η επιλογή ήταν η εξής μία: Αργύρης Πεδουλάκης, όπως λέμε… «Sir Takis». Η εύκολη λύση για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ είναι ο 55χρονος Ελληνας τεχνικός. Οπως ακριβώς συνέβαινε κατά καιρούς με τον Τάκη Λεμονή και τον Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο.

Ο Πεδουλάκης επιστρέφει για δεύτερη φορά στον πράσινο πάγκο. Αναλαμβάνει δηλαδή για τρίτη φορά στην καριέρα του τον εξάστερο τα τελευταία επτά χρόνια. Είναι ο προπονητής που δίνει τη λύση στην ούτως ή άλλως δύσκολη μετά Ομπράντοβιτς εποχή. Από το 2012 έως το 2014, που ήταν η πρώτη φορά, κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα. Αντικατέστησε και τον Σάσα Τζόρτζεβιτς για ένα διάστημα το 2016, ενώ ως παίκτης φόρεσε το τριφύλλι για έξι χρόνια (1986-92).

Πεδουλάκης έως το 2021

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρεται ότι ο Πεδουλάκης θα κοουτσάρει την ομάδα για τα δύο επόμενα χρόνια. Την περασμένη σεζόν ήταν στο Περιστέρι, ομάδα στην οποία μεγάλωσε και ανδρώθηκε μπασκετικά, ενώ τερμάτισε μαζί της στην 4η θέση χάνοντας στον μικρό τελικό από την ΑΕΚ. Οι υπόλοιπες ομάδες που έχει δουλέψει είναι οι Μακεδονικός, Πανελλήνιος, Ρέθυμνο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ούνικς Καζάν.

«Είναι με διαφορά ο καλύτερος Έλληνας προπονητής. Όπου πηγαίνει, παράγει έργο» είχε δηλώσει πρόσφατα ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος βραβεύοντας τον Πεδουλάκη, ενώ ακόμη είχε τονίσει: «Όλοι εκτιμάμε τον Αργύρη, έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και μας έχει φέρει τίτλους. Είναι ένας στρατιώτης του Παναθηναϊκού. Ένα από τα λάθη που έκανα, όταν ανέλαβα από το 2012 και μετά, ήταν ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης θα έπρεπε να έχει μείνει στον Παναθηναϊκό».

Με την πρόσληψη του προπονητή ξεκινάει και ο σχεδιασμός για τη νέα περίοδο με όλα τα μεταγραφικά θέματα να μπαίνουν σε σειρά. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και με τους παίκτες που πρόκειται να αποχωρήσουν.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις