Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φαν Χάαλ – Μέσι: «Αυτός φταίει!»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φαν Χάαλ – Μέσι: «Αυτός φταίει!»

Φαν Χάαλ - Μέσι: Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα κατηγορεί τον Λιονέλ Μέσι για το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα έχει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ από το 2014

Φαν Χάαλ – Μέσι: Ο Λουίς Φαν Χάαλ είναι γνωστό ότι δεν φοβάται να μιλήσει, ακόμη και αν χρειαστεί να πιάσει στο στόμα του τον Λιονέλ Μέσι. Ο ιδιόρρυθμος Ολλανδός που έχει εγκαταλείψει εδώ και κάποια χρόνια την προπονητική, έχει περάσει ορισμένα από τα ωραιότερα χρόνια της καριέρας του στην Μπαρτσελόνα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική «El Pais», ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε τον Αργεντινό σταρ για το γεγονός ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ από το 2014. Ο βασικός λόγος μάλιστα για τον Φαν Χάαλ είναι ότι ο Μέσι βάζει τον εαυτό πάνω από την ομάδα.

Ο 67χρονος Φαν Χάαλ δούλεψε στην Μπαρτσελόνα σε δύο διαφορετικές περιόδους (χωρίς πάντως να έχει παίκτη τον Μέσιστην πρώτη ομάδα) και είναι λογικό να ξέρει ορισμένα πράγματα παραπάνω. «Δεν είμαι μέσα στα αποδυτήρια ή στις προπονήσεις ώστε να μπορέσω να κρίνω. Μου αρέσει ο Μέσι ατομικά. Είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, σαν μονάδα, με βάση τα απίστευτα στατιστικά που έχει» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Γιατί όμως έχει να κατακτήσει πέντε χρόνια το Τσάμπιονς Λιγκ; Ως αρχηγός πρέπει να ρωτήσει τον εαυτό του. Η Μπαρτσελόνα έχει καταπληκτική ομάδα».

Φαν Χάαλ: «Ο Μέσι έχει μέρος της ευθύνης»

Η εξήγηση που δίνει ο Φαν Χάαλ είναι απλοϊκή. Χωρίς να βγάζει απέξω την ευθύνη του προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε, που είναι τα δύο τελευταία χρόνια στην Μπαρτσελόνα. «Νομίζω ότι ο Μέσι έχει ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει. Δεν φταίει μόνο ο προπονητής. Οι παίκτες μοιράζονται πάντα ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης σε αυτό το επίπεδο. Είναι μια ομάδα με 30 παίκτες και νομίζω ότι ο Μέσι πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτή και όχι η ομάδα σε εκείνον» πρόσθεσε ο Φαν Χάαλ.

Οταν μάλιστα η κουβέντα έφτασε στην περίοδο που ήταν προπονητής ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Ολλανδός ήταν ξεκάθαρος: «Ο Πεπ τον έκανε να παίζει προς όφελος της ομάδας, αλλά οι τελευταίοι προπονητές προσπάθησαν να προσαρμοστούν πάνω του, αντί να προστατέψουν το ομαδικό πνεύμα. Ξέρετε το ομαδικό πνεύμα είναι το σημαντικότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις