Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αργεντινή – Κατάρ 2-0: Δεν βλεπόταν αλλά πέρασε στους 8 του Κόπα Αμέρικα (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αργεντινή – Κατάρ 2-0: Δεν βλεπόταν αλλά πέρασε στους 8 του Κόπα Αμέρικα (vid)

Αργεντινή - Κατάρ 2-0: Η Αργεντινή ξεπέρασε το εμπόδιο του Κατάρ με ένα γκολ του Λαουτάρο στην αρχή και άλλο ένα του Αγκουέρο στο φινάλε

Αργεντινή – Κατάρ 2-0: Τα χάλια της είχε πάλι η Αργεντινή αλλά απέναντι στο Κατάρ κατάφερε να κάνει την πρώτη νίκη me 2-0 και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. ‘Ενα γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες (φωτό) στο 4′ και άλλο ένα του Σέρχιο Αγκουέρο στο 82′ ήταν αρκετά για να ξεπεράσει το άγχος της μετά την ήττα που είχε κάνει στην πρεμιέρα από την Κολομβία με 1-0 και την ισοπαλία τη 2η αγωνιστική του ομίλου με αντίπαλο την Παραγουάη με 1-1. Ωστόσο, είχε τα χάλια της η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι. Με αυτή την εικόνα που έχει η ίδια αλλά και ο Λιονέλ Μέσι μοιάζει δύσκολο να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Η «αλμπισελέστε» στάθηκε τυχερή γιατί είχε την ευκαιρία να προηγηθεί νωρίς. Ο Λαουτάρο δέχτηκε μια απίστευτη… ασίστ από τον Καταριανό Μπασάμ και δίχως να χάσει χρόνο κοντρολάρισε και εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα ανοίγοντας το σκορ. Από εκεί και μετά όμως η εικόνα της δεν ήταν καθόλου καλή, παρόλο που θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 22’ με τον Αγκουέρο. Το Κατάρ ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι και λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου είχε δοκάρι με τον Μπασάμ από εκτέλεση φάουλ.

Επόμενος αντίπαλος η Βενεζουέλα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αγκουέρο έχασε δύο καλές ευκαιρίες πριν καταφέρει στο 82′ με υπέροχη προσπάθεια να διαμορφώσει το τελικό 2-0. Ο γκολκίπερ Αλ Σεμπ του Κατάρ ήταν πάλι σε καλή μέρα, όπως και με την Κολομβία, με συνέπεια να κρατήσει χαμηλά το σκορ με τις επεμβάσεις του. Η ομάδα του αποκλείστηκε και σήμερα θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής, ενώ η Αργεντινή θα παίξει για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης στις 28 Ιουνίου κόντρα στη Βενεζουέλα. Βατός αντίπαλος αρκεί να καταφέρει να αγωνιστεί σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες.

Η Κολομβία έκανε το 3Χ3

Το απόλυτο στον 2ο όμιλο πάντως το πέτυχε η Κολομβία. Το γεγονός ότι αγωνίστηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς δεν την εμπόδισε να νικήσει και την Παραγουάη με 1-0 (με το ίδιο σκορ είχε επιβληθεί του Κατάρ) χάρη σε γκολ του Κουέγιαρ στο 31′. Οι Παραγουανοί πάλεψαν για την ισοφάριση δίχως να τα καταφέρουν και έτσι έμειναν στους δύο πόντους. Τώρα περιμένουν το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα Ιαπωνία-Εκουαδόρ. Αν τυχόν λήξει ισόπαλο, θα περάσουν στους 8. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα αποκλειστούν.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2ου ομίλου: Κολομβία 9, Αργεντινή 4, Παραγουάη 2, Κατάρ 1.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις