Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Άντρες και φλερτ: Ξανθιές ή μελαχρινές – Το… Πανεπιστήμιο της Μινεσότα το “έψαξε”
PLUS

Άντρες και φλερτ: Ξανθιές ή μελαχρινές – Το… Πανεπιστήμιο της Μινεσότα το “έψαξε”

Άντρες και φλερτ: Για τους άντρες οι ξανθιές είναι πιο εντυπωσιακές από τις μελαχρινές και τις κοκκινομάλλες, αλλά και πιο προκλητικές.

Άντρες και φλερτ: Ένα γνωμικό λέει πως «τις ξανθές τις θέλουμε στο κρεβάτι, αλλά τις μελαχρινές παντρευόμαστε». Η αλήθεια, βέβαια, δεν είναι ακριβώς έτσι… Και στο σεξ οι σκουρόχρωμες γυναίκες μπορεί να αποδειχθούν καλύτερα. Όλοι άλλωστε, έστω και μία φορά στη ζωή σας θα έχετε βρεθεί σε αντιπαράθεση μεταξύ φίλων πάνω στο πολύ… σοβαρό ζήτημα: Τελικά οι άντρες τι προτιμούν; Τις ξανθές ή τις μελαχρινές; Κι όμως, το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα πραγματοποίησε έρευνα και μάς έλυσε την απορία πάνω στο θέμα! Οι ερευνητές, έδειξαν σε 110 άντρες φωτογραφίες γυναικών με διάφορα χρώματα μαλλιών και τούς ζήτησαν να επιλέξουν εκείνες που τους άρεσαν περισσότερο. Τα αποτελέσματα έδειξαν αυτό που οι περισσότεροι υποψιαζόμασταν: Η συντριπτική πλειοψηφία επέλεξε τις γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μαλλιά, καθώς, όπως δήλωσαν, έδειχναν πιο νέες, υγιείς και φρέσκες.

Για τους άντρες οι ξανθιές είναι πιο εντυπωσιακές από τις μελαχρινές και τις κοκκινομάλλες, αλλά και πιο προκλητικές. Επίσης, θεωρούν ότι  η εικόνα της ξανθιάς είναι πιο ψεύτικη από αυτήν των μελαχρινών και των κοκκινομάλλων. Μάλιστα μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική αποδεικνύει ότι το ξανθό συνδυάζεται στο μυαλό των αντρών με ανωριμότητα και επιπολαιότητα και ότι οι άντρες θεωρούν ότι οι ξανθιές χρειάζονται συνέχεια την βοήθεια κάποιου.

Το μυστήριο της μελαχρινής

Oι άντρες γενικά θεωρούν ότι είναι πιο σέξι και πιο όμορφες από τις μελαχρινές και τις κοκκινομάλλες. Μάλιστα οι περισσότεροι άντρες δηλώνουν ότι οι ωραιότερες γυναίκες που έχουν συναντήσει στην ζωή τους ή έχουν θαυμάσει στην τηλεόραση ήταν και είναι ακόμα οι μελαχρινές. Προσδίδουν μυστήριο, το οποίο κανένας μα κανένας άντρας δεν μπορεί να απορρίψει. Για αυτούς οι μελαχρινές είναι πιο ώριμες στην όψη και πιο σοβαρές από τις μελαχρινές και τις κοκκινομάλλες.οι μελαχρινές σε αντίθεση με τις ξανθιές είναι περισσότερο αυτάρκεις, πιο ικανές, πιο έξυπνες, κερδίζουν περισσότερα χρήματα, κάνουν τους άντρες να νιώθουν πιο επιτυχημένοι, και κάνουν και για σύζυγοι μιας και είναι πιο πιστές!

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι γυναίκες με μακριά μαλλιά θεωρούνται λιγότερο υγιείς και ελκυστικές και εκείνες με μεσαίου μήκους ευκολότερες για να συνάψει κάποιος σχέση μαζί τους. Η προτίμηση των ανδρών στις ξανθές πιθανόν να οφείλεται στην εξελικτική θεωρία. Την εποχή των σπηλαίων το χρώμα των μαλλιών εθεωρείτο ένας καλός τρόπος για να επιλέξει κάποιος σύντροφο. Όμως οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι οι προτιμήσεις των ανδρών για το αν μια γυναίκα είναι επιθυμητή πιθανόν να επηρεάστηκαν ανά τις δεκαετίες καθώς οι ξανθές έχουν προβληθεί υπερβολικά από τα μίντια.

Εάν είστε μελαχρινές, όπως οι περισσότερες Ελληνίδες άλλωστε, μην στεναχωριέστε καθόλου! Ό,τι και να δείχνουν οι έρευνες, στην πραγματικότητα οι προτιμήσεις του καθενός είναι τελείως υποκειμενικές και δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια. Ακόμα όμως και να λάβουμε υπόψη τα παραπάνω αποτελέσματα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό: Μπορεί το χρώμα των μαλλιών μιας γυναίκας να είναι αυτό που ευθύνεται για την πιθανή αρχική έλξη των ανδρών, ωστόσο η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας της είναι αυτά που θα του κρατήσουν το ενδιαφέρον.

Η γυναίκα που παραλύει μόλις σπάσει το νύχι, που η μόνη της έννοια είναι πως θα τρέξει στα μαγαζιά να δοκιμάσει ρούχα και να τραβήξει selfies, που παθαίνει υστερία άμα δεν κάνει check in στο facebook, που βάζει τα κλάματα άμα πέσει η ψεύτικη βλεφαρίδα, είτε ξανθιά, είτε καστανή, είτε μελαχρινή, είτε κοκκινομάλλα, δεν είναι καθόλου επιθυμητή.Ένας άντρας έχει ανάγκη από μια γυναίκα που να μπορεί να μιλήσει μαζί της, να αισθανθεί άνετα και να στηριχτεί πάνω της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις