Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Περού – Βραζιλία 0-5: ‘Ηταν πραγματική «σελεσάο» (vid)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περού – Βραζιλία 0-5: ‘Ηταν πραγματική «σελεσάο» (vid)

Περού - Βραζιλία 0-5: Η Βραζιλία διέλυσε το Περού στην «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάολο και πέρασε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα

Περού – Βραζιλία 0-5: Αυτή τη φορά η Βραζιλία δεν αστειευόταν. Με αντίπαλο το Περού έπαιξε σαν πραγματική Βραζιλία και έφτασε εύκολα στο τελικό 5-0. Έτσι πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στην «Αρένα Κορίνιθιανς» του Σάο Πάολο και τώρα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στους 8 του Κόπα Αμέρικα. Το ευχάριστο για τη «σελεσάο» ήταν ότι προηγήθηκε από νωρίς. Μόλις στο 12′ ο Κασεμίρο με κεφαλιά πέτυχε το 1-0, έπειτα από κόρνερ του Κοουτίνιο και αδράνεια των αμυντικών του Περού.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο ο γκολκίπερ Γκαλέσε έκανε σοβαρό λάθος. Καθυστέρησε να απομακρύνει και ο Φιρμίνο έβαλε την κόντρα, με συνέπεια η μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι και να επιστρέψει στα πόδια του. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ έκανε μια εξαιρετική προσποίηση για να προσπεράσει στη συνέχεια τον Γκαλέσε και να πετύχει ακόμη ένα «no look» γκολ στην καριέρα του (2-0). Ο τερματοφύλακας του Περού φέρει μεγάλη ευθύνη και στο τρίτο γκολ που προήλθε από μακρινό σουτ του Έβερτον. Θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση.

Ιδια εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο

Η Βραζιλία ήλεγξε το ρυθμό απέναντι στο Περού και στο δεύτερο ημίχρονο. Από ωραία συνεργασία του Φιρμίνο με τον Ντάνι Αλβες που ήταν ο εκτελεστής, προήλθε στο 54′ το 4-0, με το οποίο δεν έμεινε κάποιο περιθώριο ελπίδας στους Περουβιανούς. Ο Γουίλιαν στο 90′ πέτυχε το 5-0 με υπέροχο σουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκαμπριέλ Ζεσούς δεν τα κατάφερε από τη βούλα του πέναλτι, καθώς νικήθηκε από τον Γκαλέσε. Το σκορ πάντως έμεινε στο 21.

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Αραούχο, Άμπραμ, Τράουκο, Ταπία, Γιοτούν (46′ Φλόρες), Πόλο, Φαρφάν, Κουέβα (67′ Μπαλόν), Γκεκρέρο (55′ Γκονζάλες).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντανιέλ Άλβες, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Φιλίπε Λουίς (58′ Άλεξ Σάντρο), Καζεμίρο (70′ Άλαν), Αρτούρ, Έβερτον, Κοουτίνιο (77′ Γουίλιαν), Γκαμπριέλ Ζεσούς, Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Πέρασε ως δεύτερη η Βενεζουέλα

Στο άλλο ματς του τρίτου ομίλου η Βενεζουέλα νίκησε 3-1 τη Βολιβία και πέρασε ως δεύτερη στους 8 της διοργάνωσης με 5 πόντους. Εναν λιγότερο έχει το Περού, που μπορεί να περάσει Στο 72ο δυτερόλεπτο σκόραρε ο Ντάργουιν Ματσίς με κεφαλιά από κοντινή απόσταση και στο 55′ ο ίδιος σημείωσε το 2-0. Ο Τζουστινιάνο μείωσε στο 83′ σε 2-1 για τη Βολιβία και στο 87′ διαμορφώθηκε το τελικό 3-1, έπειτα από κεφαλιά του Γιόσεφ Μαρτίνες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Βραζιλία 7, Βενεζουέλα 5, Περού 4, Βολιβία 0.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις