Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φερνάντο Τόρες: Νέα σελίδα στη ζωή του – Συγκινημένος, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φερνάντο Τόρες: Νέα σελίδα στη ζωή του – Συγκινημένος, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

Φερνάντο Τόρες: Στην ηλικία των 35 ετών και έχοντας βρεθεί στην Ιαπωνία από το 2018 κι έπειτα, όταν έβαλε τέλος στη δεύτερη θητεία του στη λατρεμένη του Ατλέτικο, ο Τόρες αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Φερνάντο Τόρες: Ο συγκινημένος Τόρες εξήγησε πως –στα 35 του χρόνια- έφτασε η ώρα να ακούσει το σώμα του και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ενώ τόνισε πως το τελευταίο του ματς θα είναι αυτό κόντρα στην ομάδα των συμπατριωτών του, Ινιέστα και Βίγια. “Ευχαριστώ όλους όσοι ήρθατε σε μία τόσο σημαντική στιγμή για εμένα. Το τελευταίο παιχνίδι μου θα είναι στις 23 Αυγούστου στην αναμέτρηση της Sagan Tosu με τη Vissel Kobe, στην οποία αγωνίζονται οι φίλοι μου, Αντρές Ινιέστα και Νταβίντ Βίγια. Θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή.

Άκουσα το σώμα μου, δεν το απολάμβανα πλέον όσο πριν και θεώρησα πως είναι πιο ειλικρινές να σταματήσω τώρα το ποδόσφαιρο. Θέλω να αποχωρήσω με καθαρή τη συνείδησή μου. Είμαι πολύ υπερήφανος για όλα όσα έχω ζήσει με όλες τις ομάδες που έπαιξα. Είχα την τύχη να παίξω σε μερικές από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και να κατακτήσω τα πιο σημαντικά τρόπαια, οπότε αισθάνομαι τυχερός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο «Niño», ενώ σε ερώτηση για το ποιους συμπαίκτες ξεχωρίζει, απάντησε: «Ο Στίβεν Τζέραρντ, ο Τζον Τέρι και ο Κάρλες Πουγιόλ ήταν οι πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες, με τις οποίες συνεργάστηκα στην καριέρα μου».

Τέλος, για το ενδεχόμενο να υπηρετήσει την αγαπημένη του Ατλέτικο από άλλο πόστο, είπε: “Όλοι το περιμένουν αυτό. Η Ατλέτι είναι η ζωή μου και ίσως να επιστρέψω στο μέλλον. Όμως θα πρέπει να εκπαιδευτώ και να μελετήσω. Αν επιστρέψω, θέλω να το κάνω για να μπορώ να τη βοηθήσω”.

Φερνάντο Τόρες: Η τεράστια πορεία του

Ο Φερνάντο Τόρες γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1984 στη Φουενλαμπράδα της Μαδρίτης και από πολύ μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο. Στην πρώτη του ομάδα, με το όνομα Parque 84, εντάχθηκε στην ηλικία των πέντε ετών. Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση το 2001. Με την Ατλέτικο πέτυχε συνολικά 75 γκολ σε 174 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα (La Liga). Επίσης έπαιξε για δύο αγωνιστικές περιόδους στη δεύτερη κατηγορία, με 40 συμμετοχές και 7 γκολ. Το 2007 μετακινήθηκε στη Λίβερπουλ. Το 2003 πρωτοκλήθηκε στην Εθνική Ισπανίας. Έλαβε μέρος στο Euro 2004, στο Μουντιάλ 2006 και στο Euro 2008. Του δόθηκε το παρατσούκλι El Niño (“Το Παιδί”).

 Πετυχαίνοντας τέρμα εναντίον της εθνικής Σουηδίας, στο πλαίσιο του Euro 2008

Ο Τόρρες σκόραρε το μοναδικό γκολ του τελικού του Euro 2008 με αντίπαλο τη Γερμανία, που χάρισε το τρόπαιο στους “φούριας ρόχας” με 1-0. To 2010 κατέκτησε με την ομάδα της Ισπανίας και το Μουντιάλ 2010, που διεξήχθη στην Νότια Αφρική. Στις 31 Ιανουαρίου του 2011, λίγο πριν το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, η ομάδα της Τσέλσι ανακοίνωσε την απόκτηση του Τόρρες από την Λίβερπουλ έναντι ποσού 58 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή στην ως τότε ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Πραγματοποίησε αναποτελεσματικό επιθετικά ξεκίνημα στο λονδρέζικο σύλλογο, αφού συμπλήρωσε 903 λεπτά χωρίς γκολ, μέχρι που σκόραρε σε αγώνα απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Σημείωσε ένα ακόμη κρίσιμο τέρμα εναντίον της Μπαρτσελόνα, όταν πέρασε ως αλλαγή του Ντρογκμπά στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League στο Καμπ Νόου, όπου στο 90ο λεπτό ισοφάρισε σε 2-2, αφήνοντας εκτός τελικού την ομάδα του συμπατριώτη του Πεπ Γκουαρντιόλα. Μέχρι το τέλος της σεζόν 2011-12 είχε κερδίσει το πρώτο -της Τσέλσι, αλλά και της καριέρας του- τρόπαιο Champions League, καθώς και το Κύπελλο Αγγλίας.

Η Τσέλσι στις 29 Αυγούστου 2014 ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Μίλαν για τον δανεισμό του Φερνάντο Τόρρες. Ο Τόρρες αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που άφησε στην Μίλαν η φυγή του Μάριο Μπαλοτέλλι. Μετά το πρώτο εξάμηνο η Μίλαν προχώρησε στην αγορά του παίκτη, δανείζοντάς τον άμεσα στην πρώην ομάδα του, Ατλέτικο Μαδρίτης, ως το 2016. Το καλοκαίρι του 2016 η Ατλέτικο προχώρησε στην αγορά του παίκτη. Ο Τόρρες πέτυχε το 100ο του γκολ με την φανέλα της Ατλέτικο στις 6 Φεβρουαρίου 2016 στην νίκη με 3-1 επί της Ειμπάρ. Στις 16 Μαΐου 2018 ο Τόρρες συμμετείχε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και την κατάκτηση του τροπαίου από την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά την νίκη με 3-0 επί της Μαρσέιγ.

Ο Τόρρες κατέχει το μοναδικό ως τώρα ρεκόρ της επίτευξης τέρματος σε επτά διαφορετικές διοργανώσεις μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο. Συγκεκριμένα, με το τέρμα που πέτυχε στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Στεάουα Βουκουρεστίου (14/03/2013), έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που το έχει καταφέρει: μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε σημειώσει με τη φανέλα της λονδρέζικης Τσέλσι 7 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, 2 στο Κύπελλο Αγγλίας, 2 στο Λιγκ Καπ Αγγλίας, 1 στο Κομιούνιτι Σιλντ, 3 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 1 στο Γιουρόπα Λιγκ και 1 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. 

Είναι παντρεμένος από το 2009 με την  Olalla Domínguez Liste και έχουν τρία παιδιά.

Φερνάντο Τόρες: Το tweet του… τέλους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις