Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Θέατρο Βράχων: Η έκπληξη της Ράντου στον Παπακωνσταντίνου πάνω στη σκηνή
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θέατρο Βράχων: Η έκπληξη της Ράντου στον Παπακωνσταντίνου πάνω στη σκηνή

Θέατρο Βράχων: Την Παρασκευή 21 Ιουνίου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είχε γενέθλια και θέλησε να τα γιορτάσει, κάνοντας μία μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Θέατρο Βράχων: Τα γενέθλιά του είχε χθες 21 Ιουνίου ο «αιώνιος έφηβος» Βασίλης Παπακωνσταντίνου και τα γιόρτασε με μια μοναδική συναυλία στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Ανάμεσα στο κοινό ήταν και η σύζυγός του Ελένη Ράντου η οποία ανέβηκε κάποια στιγμή στη σκηνή μαζί με μια τεράστια τούρτα έκπληξη για τον Βασίλη. Το κοινό αποθέωσε τον αγαπημένο τραγουδιστή αλλά και την σύζυγό του την ώρα που το έδινε το φιλί για τα χρόνια πολλά! Η Ελένη φορώντας ένα δερμάτινο στενό φόρεμα ανέβηκε στη σκηνή με την τούρτα έκπληξη!

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Ελένη Ράντου μετρούν 25 χρόνια κοινής πορείας και δεν πτοούνται παρόλο που τα δημοσιεύματα τους θέλουν να περνάνε κρίση. Ο γνωστός ερμηνευτής σε συνέντευξη του είχε δηλώσει: «Κάποιες φορές μας χωρίζουν κατά καιρούς κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Δεν έχουμε περάσει καμία κρίση. Το μυστικό μας είναι ότι θέλουμε ο ένας να είναι ο βοηθός του άλλου. Κατά καιρούς ίσως η ρουτίνα κάνει κάτι, αλλά συνερχόμαστε αμέσως».

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ο “αιώνιος έφηβος”

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1950 στο χωριό Βάστας Αρκαδίας κοντά στη Μεγαλόπολη. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε εκεί και μερικές εμπειρίες του απ’ αυτά τις έκανε τραγούδια, όπως τη “Σφεντόνα”. Στα 12 του χρόνια πήρε την πρώτη του κιθάρα. Αργότερα συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα της εποχής όπου έκανε και τα πρώτα του μουσικά βήματα. Το πρώτο του συγκρότημα, με το οποίο τραγουδούσε σε Ιταλικό στίχο σε διάφορα κλαμπ, το ονόμασε CROSSWORDS.

Ξεκίνησε το τραγούδι στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Τα αμέσως επόμενα χρόνια γνωρίζεται με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Λοΐζο, τον Νικόλα Άσιμο και τον Θάνο Μικρούτσικο, με τους οποίους και συνεργάζεται. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 έχει συγκροτήσει το δικό του προσωπικό στυλ, το οποίο αποκρυσταλλώθηκε με εμφατικό τρόπο στο δίσκο «Διαίρεση».

Έχει δώσει συναυλίες με σπουδαίες μπάντες της διεθνούς hard rock σκηνής, όπως οι Deep Purple και οι Scorpions, ενώ μέχρι σήμερα παραμένει ο αγαπημένος καλλιτέχνης χιλιάδων -μικρών και μεγάλων- Ελλήνων. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 σύντροφος του είναι η Ελένη Ράντου, με την οποία παντρεύτηκαν το 1994 και δύο χρόνια μετά απέκτησαν μία κόρη, τη Νικολέτα. Το 2000 ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που δήλωσαν τη στήριξή τους στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, παρότι υποστήριξε ότι είχε κάποιες διαφωνίες με ορισμένες από τις θέσεις του.

Όσο για τον χαρακτηρισμό “αιώνιος έφηβος”, ο ίδιος έχει πει πως “περισσότερο αισθάνομαι σαν έφηβος. Υπάρχουν φορές που αισθάνομαι εκατό χρόνων, κάνω δηλαδή σκέψεις φιλοσοφικές, αλλά δεν το βάζω κάτω. Δεν είμαι αδιάφορος απέναντι στη ζωή, δεν συμβαδίζω με την ηλικία μου, δεν θέλω να αυτοσυνταξιοδοτηθώ”.

Η κόρη του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και της Ελένης Ράντου,  ασχολείται με τις σπουδές της, την μεγάλη της αγάπη τη ζωγραφική.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις