Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Χιλή – Ισημερινός 2-1: Στους 8 του Κόπα Αμέρικα με γκολάρα του Σάντσες (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χιλή – Ισημερινός 2-1: Στους 8 του Κόπα Αμέρικα με γκολάρα του Σάντσες (vid)

Χιλή - Ισημερινός 2-1: Δύο στα δύο για τη Χιλή που μετά την Ιαπωνία νίκησε τον Ισημερινό 2-1 στην «Αρένα Φόντε Νόβα» της Μπαΐα

Χιλή-Ισημερινός 2-1: Η Χιλή νίκησε 2-1 τον Ισημερινό με εκπληκτικό γκολ του Αλέξις Σάντσες στο 51′ και έγινε μετά την Κολομβία η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Αναμενόμενη επιτυχία για την ομάδα του Ρεϊνάλντο Ρουέδα που έδειξε όμως αρκετά αγχωμένη και έφτασε δύσκολα στη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση μετά το πρώτο ματς με την Ιαπωνία όπου είχε επικρατήσει 4-0. Η Χιλή μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί στο 8′ με υπέροχο γκολ του Φουενσαλίδα.

Από εκεί και πέρα ήταν μια κλασική αναμέτρηση Κόπα Αμέρικα με φτωχό θέαμα, ελάχιστες καλές φάσεις και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Ο Ισημερινός πάντως στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 25′. Ο Καράμπα κέρδισε πέναλτι από τον γκολκίπερ Αρίας, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βαλένσια. Στη συνέχεια το ματς ήταν μοιρασμένο και ο Ισημερινός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στην κόντρα σε μια φάση που ο Αρίας βγήκε από την περιοχή του και έκανε φάουλ στον Καράμπα, με συνέπεια να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα.

Μόνο σε θαύμα ελπίζει ο Ισημερινός

Στο δεύτερο ημίχρονο η Χιλή ήταν ελαφρώς καλύτερη και ευτύχισε να προηγηθεί στο 51′ με ένα μονοκόμματο πλασέ του Αλέξις Σάντσες από πλάγια θέση. Αυτό ήταν και το γκολ που έκρινε το ματς, καθώς οι παίκτες του Ρουέδα έχασαν άλλη μία ευκαιρία λίγο πριν από το φινάλε. Ο Μαριπάν έπιασε την κεφαλιά αλλά ο γκολκίπερ του Ισημερινού Ντομίνγκες έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Στο 90′ το Εκουαδόρ έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο κεντρικός αμυντικός Αχιλέρ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, έπειτα από αγκωνιά στον Βιδάλ. Δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τελευταίο ματς με την Ιαπωνία. Ετσι όπως είναι τα πράγματα, η ομάδα του Ισημερινού ελπίζει μόνο σε θαύμα για πρόκριση στους οκτώ της διοργάνωσης ακόμη και αν νικήσει τους Ασιάτες. Αντίθετα, η Χιλή πάει αδιάφορη στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Ουρουγουάη. Στους 8 προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο και οι δύο καλύτεροι τρίτοι.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3ου ομίλου (2 αγώνες): Χιλή 6, Ουρουγουάη 4, Ιαπωνία 1, Ισημερινός 0.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις