Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης: Απατεώνες τηλεφώνησαν κατά λάθος σε… αξιωματικό
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης: Απατεώνες τηλεφώνησαν κατά λάθος σε… αξιωματικό

Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης: Ηγετικό μέλος σπείρας που εξαπατούσε πολίτες εμφανιζόμενος τηλεφωνικά ως γιατρός, κατά λάθος τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης: Ξεπερνάει και την πιο καλπάζουσα φαντασία. Μέλος σπείρας απατεώνων, που υφαρπάζουν μεγάλα χρηματικά ποσά από ανύποπτους πολίτες με το σενάριο της δήθεν εμπλοκής  συγγενών τους, σε τροχαίο δυστύχημα, έβαλε μόνος του το κεφάλι του στο “στόμα του λύκου”, όταν τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Προσποιούμενος τον γιατρό και έχοντας δίπλα του την “βοηθό” του η οποία παρενέβαινε, πληροφόρησε τον αξιωματικό που σήκωσε το τηλέφωνο ότι η κόρη του είχε τραυματισθεί πολύ σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα! Ο 56χρονος υπαστυνόμος, δεν έχασε την ψυχραιμία του και κατάλαβε αμέσως ότι ο “γιατρός” ήταν μέλος μιας από τις συμμορίες που πανικοβάλλουν τους πολίτες και ζητούν χρήματα. Είτε παριστάνοντας τους αστυνομικούς για να “κλείσουν την υπόθεση” είτε ως γιατροί για να προχωρήσουν στην “επείγουσα επέμβαση” στο προσφιλές πρόσωπο των θυμάτων.

Τον κράτησε στη γραμμή, του έδωσε την εντύπωση ότι ήταν πρόθυμος να παραδώσει τα 20.000 ευρώ που ζητούσε ο… χειρουργός η τέλος πάντων όσα περισσότερα μπορούσε να βρει από φίλους και συγγενείς. Παράλληλα ενημέρωσε την υπηρεσία Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης και ανέλαβαν οι έμπειροι αστυνομικοί να καθοδηγήσουν τον συνάδελφό τους να κλείσει το ραντεβού με το “ιατρικό τιμ” !

Στο ραντεβού, παρουσιάστηκε το… ζευγάρι γιατρών

Πράγματι στο ραντεβού πήγαν ο “γιατρός” και η βοηθός του, αλλά βρήκαν απέναντί τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κοζάνης, οι οποίοι μόλις παρέδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τους πέρασαν και χειροπέδες. Ο “γιατρός” ήταν ένας 32χρονος από τη Βουλγαρία-από περιοχή της χώρας αυτής ξεκίνησε η συγκεκριμένη απάτη και η παρουσιαζόμενη  βοηθός του, μία γυναίκα από τη Ρουμανία, 41 χρόνων.

Απόπειρες και σε τρεις γυναίκες

Από τη συνέχεια της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι με ακόμη τέσσερα άτομα που αναζητούνται, δυο ημέρες πριν από το τηλεφώνημα, κατά λάθος, στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν, με πανομοιότυπο τρόπο, τουλάχιστον τρεις γυναίκες, 71χρονη στην Κοζάνη, 47χρονη και 70χρονη στη Λάρισα.

Τους έκλεισαν το τηλέφωνο με οργή

Όμως, και οι τρεις έκλεισαν με οργή το ακουστικό του τηλεφώνου.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων σαράντα πέντε 1.345 ευρώ,

τρία κινητά τηλέφωνα,

ιδιόχειρες σημειώσεις και εισιτήρια υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των τεσσάρων αγνώστων μελών της εγκληματικής ομάδας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες  ενέργειες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις