Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Βράνιες – ΑΕΚ: Η επιστροφή του “κομάντο” και τα αντρίκια λόγια με τον Μελισσανίδη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βράνιες – ΑΕΚ: Η επιστροφή του “κομάντο” και τα αντρίκια λόγια με τον Μελισσανίδη

Βράνιες - ΑΕΚ: Στην ΑΕΚ και μάλιστα με τον αριθμό 21 στην πλάτη επιστρέφει και επίσημα ο Όγκνιεν Βράνιες, όπως ανακοίνωσε η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Βράνιες – ΑΕΚ: Στην ΑΕΚ και με τη βούλα ο Όγκνιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος στόπερ βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε τη συμφωνία του μονοετούς δανεισμού του από την Άντερλεχτ. Μάλιστα, επέλεξε το «21» για αριθμό στη φανέλα του, με την οποία πόζαρε χαρούμενος στη συνέχεια. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Όγκνιεν Βράνιες, με τη μορφή δανεισμού από τη βελγική RSC Anderlecht. Ένα χρόνο έπειτα από την αποχώρησή του, ο Βόσνιος διεθνής στόπερ επιστρέφει στην οικογένεια της ΑΕΚ, με την οποία δέθηκε και έζησε μαζί της μεγάλες στιγμές.

Ο Όγκνιεν Βράνιες ήρθε για πρώτη φορά στην ομάδα μας τον Δεκέμβριο του 2016 και στον ενάμιση χρόνο που ακολούθησε φόρεσε τη φανέλα της συνολικά σε 57 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 5 τέρματα. Αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας που έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2017-18, αλλά και της αήττητης ευρωπαϊκής πορείας της την ίδια αγωνιστική περίοδο.  Όγκνιεν, καλώς επέστρεψες στο σπίτι σου»!

Βράνιες: Είναι σα να μην έφυγα ποτέ

Από τη μεριά του ο Βράνιες, δήλωσε πως είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από την ομάδα. «Αισθάνομαι ότι ποτέ δεν έφυγα από την ομάδα και εκπλήρωσα ένα όνειρο, να φορέσω και πάλι τη φανέλα της ΑΕΚ. Από τη στιγμή που όταν ήρθα την πρώτη φορά πήρα το πρωτάθλημα, και τώρα είναι αυτονόητο ότι ξαναέρχομαι για το πρωτάθλημα. Θα βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσουμε τους στόχους μας και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Η σχέση μου με την ΑΕΚ θα είναι μια σχέση αγάπης μέχρι το τέλος της ζωής μου», είπε ο Όγκνιεν Βράνιες λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησής του από την ΑΕΚ. Πρώτοι οι μωβ, σημείωσαν ότι ο Βόσνιος αμυντικός παραχωρήθηκε δανεικός στους κιτρινόμαυρους για τον επόμενο ένα χρόνο και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

https://twitter.com/rscanderlecht/status/1141779629159669760?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1141779629159669760&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tovima.gr%2F2019%2F06%2F21%2Fsports%2Fi-anterlext-prolave-tin-aek-anakoinose-to-daneismo-tou-vranies%2F

«Θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον κ. Μελισσανίδη. Έκανε πολύ αγώνα να με φέρει πίσω. Χθες είχαμε μια κουβέντα εγώ κι αυτός. Είπαμε κάποια πράγματα πολύ αντρικά και αυτό που του υποσχέθηκα, αυτό θα κάνω», συμπλήρωσε ο Βόσνιος στόπερ. Ερωτηθείς, τέλος, για το αν είναι έτοιμος για την έναρξη της προετοιμασίας, ο Βράνιες απάντησε με τη γνώριμη αυτοπεποίθησή του, λέγοντας: «Όλη μου τη ζωή είμαι έτοιμος»!

Βράνιες: Ένα πραγματικό αγρίμι

Ο άνθρωπος που διέκρινε το ταλέντο του Βράνιες στη χώρα του ήταν ο τεχνικός της Εθνικής Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Σάφετ Σούσιτς, ο οποίος το 2010 του ανοίγει την πόρτα της Εθνικής ανδρών έχοντας παρακολουθήσει την πορεία του στις μικρές Εθνικές ομάδες. Η κορύφωση έρχεται το καλοκαίρι του 2014 όταν ο Σούσιτς συγκαταλέγει το όνομα του Βράνιες στην αποστολή της Εθνικής Βοσνίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, στην πρώτη συμμετοχή της χώρας στη διοργάνωση. Δεν αγωνίζεται στα ματς με Αργεντινή και Νιγηρία και μπαίνει ως αλλαγή για 30 λεπτά στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου με το Ιράν, όπου οι Βόσνιοι πάλεψαν με νύχια και με δόντια ως το τέλος για την πρόκριση.

Η Μπάνια Λούκα από την οποία κατάγεται το “απόκτημα” της ΑΕΚ, είναι μία από τις πόλεις που βρέθηκαν στο επίκεντρο του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας. Ο Βράνιες ήταν μικρό παιδάκι όταν ξέσπασε ο πόλεμος και τα μάτια του έζησαν σκηνές τρόμου που άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή του και ίσως δικαιολογούν την εκρηκτική συμπεριφορά του.  Το μέρος από το οποίο κατάγεται ο Βράνιες, παρότι σε βοσνιακό έδαφος, αποτελούσε σερβικό «γκέτο».

Σε τέτοιο βαθμό που κατά τη διάρκεια των χρόνων του πολέμου στη δεκαετία του 90′ σχεδόν όλος ο κροατικός και βοσνιακός πληθυσμός που κατοικούσε στην πόλη της Μπάνια Λούκα εκδιώχθηκε. Παράλληλα τα 16 τζαμιά της περιοχής καταστράφηκαν, ενώ 40.000 Σέρβοι που είχαν εκδιωχθεί και αυτοί με τη σειρά τους από κροατικές και βοσνιακές περιοχές εγκαταστάθηκαν στην πόλη.

Το σερβικό στοιχείο κυριαρχούσε κι αυτό δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την ιδεολογία του Βράνιες, ο οποίος παρότι διεθνής από το 2010 στην Εθνική ομάδα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης δεν έκρυψε ποτέ τα φιλοσερβικά του αισθήματα.

Το τατουάζ που τον έβαλε στο στόχαστρο

Το καλοκαίρι του 2015 πριν από το παιχνίδι με το Ισραήλ, ο Βράνιες προκάλεσε απίστευτες αντιδράσεις στη Βοσνία όταν αποκαλύφθηκε ένα νέο τατουάζ που είχε «χτυπήσει». Ο Βράνιες αποτύπωσε στο μπράτσο του τη σημαία της Σερβικής Δημοκρατίας, κάτι που φυσικά προκάλεσε εθνικό ξεσηκωμό. Φέιγ βολάν και αφίσες έκαναν την εμφάνισή τους με τους Βόσνιους να θεωρούν ανεπιθύμητο πλέον τον Βράνιες στην Εθνική ομάδα ξεκαθαρίζοντας του με τον πιο σαφή τρόπο ότι ξεπέρασε κάθε όριο. Φοβούμενος ότι η κατάσταση ενδέχεται να βγει εκτός ελέγχου, ο Βράνιες «χτύπησε» πάνω στο τατουάζ με τη σημαία της Σερβικής Δημοκρατίας ένα άλλο, αποτυπώνοντας ένα ρολόι. Έτσι κάλυψε το προηγούμενο που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και κατάφερε να ηρεμήσει την ατμόσφαιρα.

Πανηγύρισε με φανέλα του Ερυθρού Αστέρα μέσα στην Κροατία!

Το τατουάζ όμως δεν ήταν το πρώτο περιστατικό με το οποίο ο Βράνιες θα προκαλούσε αντιδράσεις. Το 2009 ο Βόσνιος αμυντικός παίρνει την πρώτη καλή μεταγραφή της καριέρας του για τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι ένα όνειρο για τον ίδιο, καθώς θα υπέγραφε σε μια εκ των δύο μεγαλύτερων ομάδων της Σερβίας. Την επόμενη σεζόν παραχωρείται δανεικός στη Σερίφ Τιρασπόλ και η κλήρωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ θα έφερνε τη μολδαβική ομάδα αντιμέτωπη με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Στο δεύτερο ματς στην Κροατία, η αποστολή της Σερίφ δεν θα ήταν εύκολη μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Οι Μολδαβοί καταφέρνουν όμως να οδηγήσουν το ζευγάρι μέχρι τα πέναλτι, παίρνοντας στο τέλος μαχητικά την πρόκριση. Εκεί ο Βράνιες θα προκαλούσε τους Κροάτες που δεν ήθελε να τους βλέπει, φορώντας μία κοντομάνικη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα με την επιγραφή «Delije sever». Ήταν αρκετό για να στρέψει το μίσος των οπαδών της Ντινάμο εναντίον του… Αν όμως κάτι θα τον στοιχειώνει για πολύ, είναι το ερωτικό σκάνδαλο με την Σέρβα τραγουδίστρια Γέλενα Καρλέουσα (σύζυγο του διεθνή ποδοσφαιριστή Ντούσκο Τόσιτς).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις