Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / NBA draft: Ο Γουίλιαμσον των Πέλικανς και οι άλλοι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

NBA draft: Ο Γουίλιαμσον των Πέλικανς και οι άλλοι

NBA draft: Το νούμερο 1 του NBA draft και οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι Ντουμπούγια στο νούμερο 15 στους Πίστονς και Μπιτάτζε στο 18 στους Πέισερς

NBA draft: Η μέρα του NBA draft είναι η πρώτη σημαντική της χρονιάς για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν μεγάλη σημασία στα νέα ταλέντα που εμφανίζονται κάθε χρονιά. Ο Ζάιον Γουίλιαμσον επιλέχθηκε στο νούμερο 1 του ΝΒΑ draft από τους Νιου Ορλιανς Πέλικανς που δημιουργούν μια ομάδα από την αρχή. Ο 18χρονος φόργουορντ από το κολέγιο του Ντιουκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην τελετή.

Οι υπόλοιποι τέσσερις που ακολούθησαν στη σειρά του NBA draft ήταν οι εξής: Ο Τζο Μοράντ στο νούμερο 2 για τους Μέμφις Γκρίζλις, ο Αρ Τζέι Μπάρετ στο 3 για τους Νιου Γιορκ Νικς, ο Ντι Άντρε Χάντερ στο 4 για τους Ατλάντα Χοκς και ο Ντάριους Γκάρλαντ στο 5 για τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Οι Πέλικανς πάντως αποφάσισαν να δώσουν ως αντάλλαγμα το νούμερο 4 Ντι Άντρε Χάντερ στους Χοκς για να εξασφαλίσουν τρία draft picks από τα «γεράκια».

Οι Ευρωπαίοι στο NBA draft

Οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι ήταν στο νούμερο 15 και στο νούμερο 18. Ο Γάλλος φόργουορντ της Λιμόζ Σεκού Ντουμπούγια επιλέχθηκε στο NBA draft από τους Ντιτρόιτ Πίστονς, παρόλο που περίμενε ότι θα βρισκόταν ψηλότερα. Ο Γκόγκα Μπιτάτζε της Μέγκα Μπέμαξ του μάνατζερ Μίσκο Ραζνάτοβιτς ήταν στο νούμερο 18 για τους Ιντιάνα Πέισερς.

Οσο για τον σούτινγκ γκαρντ Βάνια Μαρίνκοβιτς (φωτό) της Παρτιζάν, για τον οποίο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός, ήταν η τελευταία επιλογή στο νούμερο 60 για τους Σακραμέντο Κινγκς. Βέβαια οι «βασιλιάδες» ευελπιστούν ότι ο Σέρβος παίκτης θα αποδειχτεί Αϊζάια Τόμας, που ήταν στο νούμερο 60 του NBA draft το 2011 και τώρα κάνει σπουδαία καριέρα. Ο απογοητευμένος της τελετής πάντως ήταν ο Μπολ Μπολ, γιος του παλιού αστέρα του ΝΒΑ Μάνιουτ Μπολ, που βρέθηκε στο νούμερο 44 για τους Ντένβερ Νάγκετς. Ο ίδιος περίμενε ότι θα συμπεριληφθεί στην πρώτη πεντάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις