Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λυμπερόπουλος – ταξί: Ο Θύμιος ο “βαψομαλλιάς” έξαλλος, έβρισε δημοσιογράφο – Με αφορμή το δώρο Τσίπρα
ΕΛΛΑΔΑ

Λυμπερόπουλος – ταξί: Ο Θύμιος ο “βαψομαλλιάς” έξαλλος, έβρισε δημοσιογράφο – Με αφορμή το δώρο Τσίπρα

Λυμπερόπουλος - ταξί: Με αφορμή τη νέα εγκύκλιο, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος χαρακτήρισε «αγράμματο ή επικίνδυνο ή εντολοδόχο» τον δημοσιογράφο .

Λυμπερόπουλος – ταξί: Με επίθεση στον δημοσιογράφο που παρουσίασε την εγκύκλιο δώρο του Τάσου Πετρόπουλου στους οδηγούς ταξί, ξεκίνησε την απάντησή του στο Onetv για το θέμα ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής Θύμιος Λυμπερόπουλος. Αφού χαρακτήρισε «αγράμματο ή επικίνδυνο ή εντολοδόχο» τον δημοσιογράφο στη συνέχεια υποστήριξε ότι με την εγκύκλιο Πετρόπουλου δίνεται η δυνατότητα στους οδηγούς ταξί να παραμένουν στο τιμόνι μέχρι τα 69 τους έτη, όπως είναι το όριο για την ειδική άδεια κυκλοφορίας των ταξιτζήδων, με παρακράτηση του 60% της σύνταξης – αν έχουν στο μεταξύ συνταξιοδοτηθεί. Αποκάλυψε, δε, ότι άλλο ένα σημείο που προβλέπει η εγκύκλιος είναι η γονική παροχή του ταξί το οποίο θα μεταφέρεται χωρίς βεβαίωση ασφαλιστικής εισφοράς.

Στην παρατήρηση του Γιώργου Παπαχρήστου για το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη ο κ. Λυμπερόπουλος είπε «όταν εγώ έλεγα, ο γραφικός βαψομαλλιάς, για το ευρωπαϊκό δίκαιο με βρίζατε». Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Εργασίας, δίνει ένα ακόμη δωράκι στους ταξιτζήδες, τους οποίους πριν τις ευρωεκλογές ο Χρήστος Σπίρτζης είχε καλέσει να κάνουν εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ. Με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος δίνεται η δυνατότητα στους ταξιτζήδες να δουλεύουν και ας έχουν συνταξιοδοτηθεί. Όπως επισημαίνει ο Ελεύθερος Τύπος αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα των αυτοκινητιστών. Η εγκύκλιος προβλέπει ότι παύει να είναι προϋπόθεση της συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης.

«Με βάση την εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018 ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016» αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Δείτε τι έγινε στην εκπομπή:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις