Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία – κατάστημα γουναρικών: Βρήκαν τον δράστη… στη φυλακή, οκτώ χρόνια μετά
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία – κατάστημα γουναρικών: Βρήκαν τον δράστη… στη φυλακή, οκτώ χρόνια μετά

Ληστεία - κατάστημα γουναρικών: Τον είχαν συλλάβει για ανατινάξεις ΑΤΜ, αλλά δεν γνώριζαν ότι ήταν πρωταγωνιστής στη ληστεία του γουναράδικου οκτώ χρόνια πριν, στην Καστοριά.

Ληστεία – κατάστημα γουναρικών: Συνελήφθη πέρυσι με άλλους, ομογενείς, συνεργούς του για ανατινάξεις ΑΤΜ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, οδηγήθηκε στη φυλακή και απεδείχθη ότι ήταν και ο πρωταγωνιστής ληστείας θρίλερ σε κατάστημα γουναρικών στην Καστοριά το 2011.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για 39χρονο κακοποιό, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας και τη νέα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, είχε πάρει μέρος στη ληστεία του καταστήματος γουναρικών με “λεία” γούνες αξίας 300.000 ευρώ. Μετά από επιμονή οκτώ χρόνων η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ταυτοποίησε τον 39χρονο κρατούμενο σε σωφρονιστικό κατάστημα της συμπρωτεύουσας, ως έναν εκ των δραστών της ληστείας.

Κατηγορείται ότι μαζί με συνεργούς του, είχαν εισβάλει σε κατάστημα γουναρικών σε περιοχή της Καστοριάς και με την απειλή όπλου, αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και την υπάλληλο της επιχείρησης, άρπαξαν πλήθος από γούνινα παλτό, συνολικής αξίας περίπου 300.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο ίδιος είχε συλληφθεί μαζί με τέσσερις ομογενείς από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης τον Ιούνιο του 2018, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για τουλάχιστον πέντε ανατινάξεις ΑΤΜ και την αρπαγή των χρημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών

Για την εξάρθρωση εκείνης της συμμορίας είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία μετά από έρευνα κατάφερε να λύσει το γρίφο των ανατινάξεων. Είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα, τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος.

Είχαν ανατινάξει πέντε ΑΤΜ

Ως μέλη συμμορίας “βοβιστών” από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιούνιο, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέρρηξαν πέντε ΑΤΜ στις περιοχές Πεύκων, Ασβεστοχωρίου, Λαγυνών, Τριλόφου και Επανομής, απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά 113.280 ευρώ. Η συμμορία προκαλούσε έκρηξη στα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης, με διοχέτευση αερίου και πρόκληση σπινθήρα (μέθοδος PLOFKRAAK). Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλια, σιδηρογροθιές, ξιφολόγχη, κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία και κλειδιά σπιτιών.

Photo της ΕΛΑΣ:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις