Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς – τένις: Κέρδισε δύο αγώνες μέσα σε λίγες ώρες (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς – τένις: Κέρδισε δύο αγώνες μέσα σε λίγες ώρες (vid)

Τσιτσιπάς - τένις: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε κατά σειρά τους Εντμουντ και Σαρντί στο «Fever-Tree-Championships» του Λονδίνου και πέρασε στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης

Τσιτσιπάς – τένις: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το δεύτερο μεγάλο τουρνουά τένις της χρονιάς, το Γουίμπλεντον, που ξεκινάει στο Λονδίνο την 1η Ιουλίου. Ο Ελληνας τενίστας νίκησε κατά σειρά στο «Fever-Tree-Championships» της αγγλικής πρωτεύουσας τον Βρετανό Κάιλ Εντμουντ 2-0 σετ (6-3, 7-5) και τον Γάλλο Ζερεμί Σαρντί 2-1 (4-6, 7-6, 7-6) και πέρασε στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τον Καναδό Φελίξ Ογιέρ Αλιασίμ. Ιδανική αρχή για φέτος στο χορτάρι.

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε για την ακρίβεια τρεις μέρες προκειμένου να νικήσει τον Εντμουντ λόγω της έντονης βροχόπτωσης που διέκοψε τον αγώνα την Τρίτη (18/6) και την Τετάρτη (19/6). Το σκορ ήταν 1-0 σετ τη δεύτερη φορά και 3-3 στα γκέιμς του δεύτερου. Σε 26 λεπτά ο Στέφανος πήρε το ματς και χρειάστηκε να περιμένει λίγες ώρες για να έρθει η σειρά του Σαρντί. Με τον Γάλλο τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα καθώς ηττήθηκε στο πρώτο σετ και μετά πήρε τα δύο επόμενα οριακά με 7-6.

Το πιο σημαντικό από όλα για τον Τσιτσιπά είναι ότι έπαιξε τένις υψηλής ποιότητας κατά διαστήματα και εμφανίστηκε αποφασιστικός στα κρίσιμα σημεία. Αν ξεπεράσει και το εμπόδιο του Αλιασίμ θα βρεθεί στους τέσσερις του τουρνουά και είναι πιθανό να διεκδικήσει και το τρόπαιο. Με τον Καναδό έχει παίξει άλλη μια φορά χωρίς να καταφέρει να τον νικήσει. Είναι πάντως σε αρκετά καλή κατάσταση ενόψει του δεύτερου Grand Slam της σεζόν. Ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο τουρνουά τένις είναι προετοιμασία για το Γουίμπλεντον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις