Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αργεντινή – Παραγουάη 1-1: Εμπλεξαν πάλι ο Μέσι και η παρέα του (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αργεντινή – Παραγουάη 1-1: Εμπλεξαν πάλι ο Μέσι και η παρέα του (vid)

Αργεντινή – Παραγουάη 1-1: Μόνο νίκη θέλει με το Κατάρ η Αργεντινή μετά το 1-1 με την Παραγουάη προκειμένου να περάσει στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα

Αργεντινή – Παραγουάη 1-1: Σε μεγάλους μπελάδες μπήκε η Αργεντινή μετά το 1-1 με την Παραγουάη για τη 2η αγωνιστική του Κόπα Αμέρικα. Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι ήταν κακή για δεύτερο σερί ματς και μάλλον πρέπει να αισθάνεται κολακευμένη, ή τυχερή αν προτιμάτε, που απέφυγε την ήττα. Η Παραγουάη προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Σάντσες στο 37’ και πήγε στα αποδυτήρια με αυτό το πλεονέκτημα.

Στην επανάληψη, η «αλμπισελέστε» ευτύχησε να ισοφαρίσει νωρίς, μόλις στο 57’, με πέναλτι που χρειάστηκε και η βοήθεια του VAR για να καταλογιστεί. Ο Μέσι εκτέλεσε εύστοχα και έτσι διαμορφώθηκε το 1-1. Όσοι πίστεψαν όμως ότι από αυτό το γκολ η Αργεντινή θα έπαιρνε μπροστά διαψεύστηκαν. Καμία βελτίωση στην αγωνιστική της εικόνα. Έξι λεπτά αργότερα από το γκολ, η Παραγουάη κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Αρμάνι απέκρουσε την εκτέλεση του Ντερλίς.

Η Παραγουάη με νίκη επί της Κολομβίας προκρίνεται σίγουρα, ενώ η Αργεντινή θέλει νίκη κόντρα στο Κατάρ και ισοπαλία ή ήττα της Παραγουαής για να την προσπεράσει. Βέβαια αν κερδίσει το Κατάρ θα φτάσει τους 4 βαθμούς και ενδέχεται να προκριθεί και αυτό ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες. Η Αργεντινή είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο και το ματς με τους πρωταθλητές Ασίας θα κρίνει τα πάντα για τη συνέχεια της στη διοργάνωση.

Δύσκολα η Κολομβία, λυτρωτής ο Ζαπάτα

Η Κολομβία επικράτησε 1-0 του Κατάρ και εξασφάλισε όχι μόνο την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά και την πρωτιά στον όμιλο. Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ πάντως δυσκολεύτηκε πάρα πολύ από τους Ασιάτες. Το γκολ της νίκης ήρθε τελικά έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Χαμές στον Ζαπάτα, ο οποίος πέτυχε το καθοριστικό γκολ. Ο άσος της Αταλάντα πήρε τη θέση του Φαλκάο στην 11άδα και δικαίωσε τον προπονητή του, σκοράροντας το δεύτερο τέρμα του στη διοργάνωση, αφού είχε βρει δίχτυα και κόντρα στην Αργεντινή. Βρίσκεται σε φοβερή φόρμα και μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την πρωτιά των σκόρερ στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις