Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 500 νέες θέσεις ΔΕΠ 2019: “Δωράκια” Γαβρόγλου – Συνεχίζει τα ρουσφέτια ο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

500 νέες θέσεις ΔΕΠ 2019: “Δωράκια” Γαβρόγλου – Συνεχίζει τα ρουσφέτια ο ΣΥΡΙΖΑ

500 νέες θέσεις ΔΕΠ 2019: Συνεχίζονται τα προεκλογικά ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως αποκαλύφθηκε ο Γαβρόγλου μοιράζει θέσεις ΔΕΠ.

500 νέες θέσεις ΔΕΠ 2019: Την ρουσφετολογική στρατηγική, στην οποία επιδίδεται εδώ και καιρό η κυβέρνηση, συνεχίζει να εφαρμόζει μια ανάσα πριν από τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην κατανομή των 500 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο Κώστας Γαβρόγλου, καθώς όπως τόνισε η Σύνοδος Πρυτάνεων στην Κέρκυρα δεν μπόρεσε να συμφωνήσει στην κατανομή των θέσεων στα 24 Πανεπιστήμια ανάλογα με τις ανάγκες τους.

«Στη Σύνοδο συζητήθηκε ο αλγόριθμος για την κατανομή των 500 νέων θέσεων καθηγητών και φάνηκε ότι η Σύνοδος δεν μπόρεσε να συμφωνήσει στην κατανομή των θέσεων στα 24 Πανεπιστήμια ανάλογα με τις ανάγκες τους, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη νομοθέτηση της δυνατότητας επαναπροκήρυξης των κενούμενων μετά από συνταξιοδότηση θέσεων ΔΕΠ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου, λαμβάνοντας υπόψη και τη συζήτηση που έγινε στη Σύνοδο, θα προχωρήσει στην κατανομή των νέων θέσεων όπως και των θέσεων για “συμβασιούχους 407”. Ο Κ. Γαβρόγλου «φωτογραφίζοντας» το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης εξέφρασε την απορία «γιατί ενώ πολλά Πανεπιστήμια συζήτησαν συστηματικά τα ζητήματα που αφορούν την στρατηγική ανάπτυξής τους και με αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε η νέα αρχιτεκτονική τους, ορισμένα δεν θέλησαν καν να εγκαινιάσουν μία τέτοια συζήτηση».

Ο υπουργός Παιδείας διατύπωσε της ελπίδα ότι «τα λίγα αυτά Πανεπιστήμια να το κάνουν άμεσα». Ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε, επίσης, το αίτημά τους προς τους Πρυτάνεις να οργανώσουν συζητήσεις ανάμεσα σε μέλη Τμημάτων ανά γνωστικό πεδίο για να διαμορφωθεί μία εισήγηση ως προς το προφίλ του πρωτοετούς φοιτητή, ως προς τις απαραίτητες γνώσεις που πρέπει να έχει ένας μαθητής όταν εισάγεται στα Πανεπιστήμια.

Ρουσφέτια ΣΥΡΙΖΑ: “Πρωταγωνιστής” στα βολέματα ο Γαβρόγλου

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, τηρώντας απαρέγκλητα την τακτική ρουσφετιών που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα προχώρησε σε 70 μετατάξεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέσεις μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων. Το σχετικό ΦΕΚ με την υπογραφή του κ. Γαβρόγλου έχει ημερομηνία 7 Ιουνίου, ημερομηνία που έκλεισε και επίσημα η Βουλή πριν ο Αλέξης Τσίπρας μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας πρόωρες εκλογές και ενώ είχε ήδη ξεσπάσει σάλος από τις αποκαλύψεις για τα ρουσφέτια στελεχών της κυβέρνησης.

Όπως προκύπτει από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 31 Μαΐου, και ενώ η χώρα βάδιζε ήδη σε πρόωρες εκλογές μετά τη συντριπτική ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα μετατάχθηκαν στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού 4 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, που οι πληροφορίες θέλουν όλοι να είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μετατάξεις έγιναν λίγα 24ωρα πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με την Τασία Χριστοδουλοπούλου που οδήγησε στην απόφασή της πρώην αντιπροέδρου της Βουλής να μην είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις