Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μέρκελ: Η υγεία της καγκελαρίου, απασχολεί τον Τύπο – Πώς εξηγούν ειδικοί το “τρέμουλο”
ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Η υγεία της καγκελαρίου, απασχολεί τον Τύπο – Πώς εξηγούν ειδικοί το “τρέμουλο”

Μέρκελ: Η εικόνα των σπασμών της Γερμανίδας καγκελαρίου δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξελίχθηκαν σε παγκόσμιο θέμα συζήτησης.

Μέρκελ: Ανησυχία προκάλεσε η εικόνα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κατά την επίσημη συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η εικόνα της καγκελαρίου Μέρκελ στο Βερολίνο, την ώρα που στεκόταν προσοχή κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου έκανε τον γύρο του κόσμου. Η Άνγκελα Μέρκελ έσφιγγε τα χείλη και πάλευε να κρατήσει το σώμα της ακίνητο, ενώ ο τρόμος ήταν εμφανής τόσο στα χέρια, όσο όμως και στον κορμό. Το βίντεο από την συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο προκάλεσε ερωτηματικά και ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της Άνγκελα Μέρκελ, με την ίδια να καθησυχάζει τους δημοσιογράφους αμέσως μετά, κατά την συνέντευξη Τύπου. Εκεί δήλωσε πως η ζέστη και η έλλειψη νερού ήταν που την έκαναν να τρέμει.

Όπως δήλωσε στη συνέχεια, ήπιε τρία ποτήρια νερό και αμέσως αισθάνθηκε πολύ καλύτερα. Η θερμοκρασία στο Βερολίνο σήμερα άγγιξε τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ όπως σημειώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ η καγκελάριος έχει εμφανίσει ξανά στο παρελθόν παρόμοια συμπτώματα. Ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Αμβούργου, Αλεξάντερ Σουλτζ, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, υποστήριξε πως η εικόνα της Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι ανησυχητική από ιατρικής άποψης. Ο Γερμανός γιατρός ανέφερε πως η ελλιπής ενυδάτωση του οργανισμού θα μπορούσε πράγματι να προκαλέσει τέτοια συμπτώματα τρόμου. Όπως επισημαίνει, το γεγονός πως η Μέρκελ ένιωσε καλύτερα αφότου ήπιε νερό θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη πως βίωσε ένα σύντομο πρόβλημα με το κυκλοφορικό.

Μέρκελ: Δεν είναι η πρώτη φορά που αισθάνεται αδιαθεσία

Ο γιατρός βέβαια τονίζει πως δεν είναι αρμόδιος να κάνει διάγνωση από μακριά και πρόσθεσε πως είναι δικαίωμα της καγκελαρίου Μέρκελ να επιλέξει τον γιατρό που θα την εξετάσει και θα ορίσει τη θεραπεία που αρμόζει στην κατάστασή της. Η Bild αναφέρει ότι, παρόλο που το επεισόδιο παραπέμπει σε επιληπτική κρίση ελαφριάς μορφής, κατά πάσα πιθανότητα δεν επρόκειτο για τέτοια νευρολογικού τύπου κρίση.Οι ειδικοί πιθανολογούν πως το ρίγος συσχετίζεται με το γεγονός ότι, κατά δήλωσή της, δεν είχε πιει νερό και δεν είχε φάει. Άλλωστε, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η κυρία Μέρκελ έχει εκδηλώσει σε δημόσιες εμφανίσεις της τουλάχιστον άλλες δύο φορές παρόμοιο επεισόδιο, ζάλης και αδιαθεσίας και τρέμουλου, που αποδόθηκε είτε σε ελλιπή ενυδάτωση του οργανισμού της είτε στην υψηλή θερμοκρασία.

Κι ενώ όλοι σπεύδουν στη Γερμανία να δηλώσουν πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, εντύπωση προκαλεί η αταραξία του προσωπικού ασφαλείας της κυρίας Μέρκελ. Η «ψυχραιμία» των ανδρών της ασφάλειας βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την ένταση του σωματικού τρόμου που έχει κυριεύσει την Άνγκελα Μέρκελ. Το αναμενόμενο θα ήταν να σπεύσουν να την βοηθήσουν, να συνδράμουν με κάποιο τρόπο εάν τουλάχιστον είχαν αιφνιδιαστεί από την εικόνα της καγκελαρίου. 

Η Άνγκελα Μέρκελ εξελέγη καγκελάριος για τέταρτη συνεχόμενη φορά στις εκλογές του 2017. Στις 14 Μαρτίου 2018 σχηματίστηκε η τέταρτη κυβέρνησή της με τη συμμετοχή των κομμάτων CDU, CSU και SPD. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871.Το Νοέμβριο του 2007 της απονεμήθηκε το Βραβείο Καρλομάγνος για το έτος 2008. Συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012, ενώ το 2015 ανακηρύχθηκε ως “Πρόσωπο της Χρονιάς” από το ίδιο περιοδικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις