Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Βραζιλία – Βενεζουέλα 0-0: Γκέλα και αποδοκιμασίες (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βραζιλία – Βενεζουέλα 0-0: Γκέλα και αποδοκιμασίες (vid)

Βραζιλία - Βενζουέλα 0-0: Πνίγηκε στο «άγχος» η Βραζιλία κόντρα στη Βενεζουέλα, ενώ της ακυρώθηκαν δύο γκολ μέσω VAR

Βραζιλία – Βενεζουέλα 0-0: Η πρώτη μεγάλη έκπληξη έγινε στο Κόπα Αμέρικα με τη λευκή ισοπαλία της Βραζιλίας με τη Βενεζουέλα. Η οικοδέσποινα έδειξε για μία ακόμη φορά, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, ότι έχει μεγάλο πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες. Σε συνδυασμό με την απουσία του Νεϊμάρ το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο και προκαλεί άγχος στους παίκτες. Η Βραζιλία στο πρώτο ημίχρονο είχε κακή απόδοση με τον κόσμο να αποδοκιμάζει.

Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε και σκόραρε μάλιστα… δύο φορές. Μία με τον Ζεσούς στο 59′ και άλλη μία με τον Κουτίνιο στο 86′. Και τα δύο γκολ όμως ακυρώθηκαν από το VAR. Η Βενεζουέλα από τη δική της μεριά ήταν πολύ συγκεντρωμένη σε αυτό που ήθελε να κάνει. Εχει πλέον δύο βαθμούς στον όμιλο, έχοντας πάρει λευκή ισοπαλία και από το Περού. Είναι πολύ πιθανό πλέον να της αρκεί έστω και μία ισοπαλία ακόμη με τη Βολιβία την τελευταία αγωνιστική, για να περάσει ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες στη φάση των προημιτελικών.

Η Βραζιλία από τη μεριά της θα παίξει την πρωτιά του ομίλου με το Περού. Της φτάνει και η ισοπαλία, αφού υπερέχει στη συνολική διαφορά τερμάτων των «Ίνκας».

Το ξέσπασμα των «Ίνκας»

Το Περού επικράτησε 3-1 της Βολιβίας κάνοντας μάλιστα ανατροπή για να φτάσει στη νίκη, η οποία το στέλνει κατά πάσα πιθανότητα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στο 28′ με τη βοήθεια του VAR καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της Βολιβίας. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Μορένο και έγινε το 1-0.

Το Περού αντέδρασε και ευτύχησε να ισοφαρίσει λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, με μία εξαιρετική ενέργεια του Γκερέρο. Στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε και με τα γκολ του Φαρφάν στο 55′ και του Φλόρες στις καθυστερήσεις, έφτασε στη μεγάλη ανατροπή. Με νίκη επί της Βραζιλίας την τελευταιά αγωνιστική βγαίνει πρώτο στον όμιλο, με ισοπαλία είναι σίγουρα δεύτερο, ενώ έχει σοβαρές πιθανότητες και για την τρίτη θέση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις