Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Viκtoria Plzen: Επιθυμητή αλλά όχι εύκολη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Viκtoria Plzen: Επιθυμητή αλλά όχι εύκολη

Viκtoria Plzen: Το προφίλ της Viktoria Plzen που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ

Viκtoria Plzen: Πέρυσι η Viktoria Plzen μετείχε ως πρωταθλήτρια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος, ως δευτεραθλήτρια Τσεχίας,  θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει να φτάσει ως εκεί, ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Εχασε το πρωτάθλημα από τη Σλάβια Πράγας παρόλο που το πάλεψε μέχρι τέλους. Είναι ομάδα που έχει διατηρήσει ένα σταθερό κορμό και διαθέτει αρκετή ποιότητα καθώς έχει μια σχετική πείρα από ομίλους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Δεν διαφέρει πολύ το περσινό ρόστερ με το φετινό. Παρόλο που βρέθηκε σε δύσκολο όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να νικήσει την τελευταία αγωνιστική την ιταλική ομάδα 2-1 και να τερματίσει τρίτη στη βαθμολογία, θέση που την οδήγησε στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Παίζει πολύ από τα άκρα, είναι ικανότατη στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και έχει δύο παίκτες που είναι σημείο αναφοράς. Τον 27χρονο μέσο Χροσόφσκι που αποτελεί βαρόμετρο για την απόδοσή της και τον επιθετικό Κμέντσικ.

Σκάζνι: «Περισσότερες πιθανότητες να περάσει ο Ολυμπιακός»

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ Ζντένεκ Σκάσνι (φωτό) έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό για την πρόκριση. «Εχει λίγες πιθανότητες παραπάνω για να συνεχίσει στον επόμενο προκριματικό» τόνισε σε δηλώσεις του ο Τσέχος τεχνικός και πρόσθεσε: «Η Πλζεν είναι ώριμη στο παιχνίδι της. Διαθέτει παίκτες με τεχνική και ταχύτητα. Παίζει καλά από τα άκρα αλλά είναι δύσκολο να πω ότι έχει αστέρια. Εχει πολλά χρόνια τον ίδιο προπονητή και είναι πάρα πολύ καλός. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Θα γίνουν δύο ματς που θα είναι δύσκολα και για τους δύο».

Ο προπονητής της Viktoria Plzen είναι ο Πάβελ Βρμπα. Διανύει τη δεύτερη θητεία του από το καλοκαίρι του 2017, ενώ ήταν στον πάγκο της και την πενταετία 2008-13. Είναι από τους ίκορυφαίους στην Τσεχία, καθώς έχει αναδειχτεί επτά φορές προπονητής της χρονιάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις