Μέσι – Αργεντινή: Το σηκώνει στη Βραζιλία;

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μέσι – Αργεντινή: Το σηκώνει στη Βραζιλία;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μέσι - Αργεντινή: Η πιο επιτυχημένη πορεία του Μέσι με την Αργεντινή ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη χώρα του καφέ - Κάποιοι λένε ότι ήρθε η ώρα να σηκώσει το Κόπα Αμέρικα

19.06.2019 | 13:03

Μέσι – Αργεντινή: Πριν πέντε χρόνια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ο Μέσι έκανε την πιο επιτυχημένη του πορεία -μέχρι σήμερα- με τα χρώματα της Αργεντινής. Ο μεγάλος σούπερ σταρ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε έναν τίτλο με την «αλμπισελέστε», αλλά σε εκείνο το Μουντιάλ έφτασε μέχρι τον τελικό. O τίτλος χάθηκε στην παράταση από το γκολ του Μάριο Γκέτσε, όμως η πορεία ήταν καλύτερη από κάθε άλλη.

Ο λόγος που το θυμόμαστε τώρα; Διότι πολύ απλά το Κόπα Αμέρικα διεξάγεται στα γήπεδα της Βραζιλίας. Εκεί όπου η Αργεντινή ξεκίνησε με ήττα 2-0 από την Κολομβία και σήμερα στις 03:30 μετά τα μεσάνυχτα παίζει ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας με την Παραγουάη. Έτσι όπως είναι η δομή της διοργάνωσης βέβαια, η Αργεντινή μπορεί να περάσει ακόμη και με μία νίκη κόντρα στο Κατάρ, ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες. Και τα νοκ-άουτ μετά είναι άλλη υπόθεση.

Επίσης, αν σκεφτούμε ότι το μεγάλο φαβορί, η διοργανώτρια Βραζιλία, τις περισσότερες φορές που φιλοξενεί μία μεγάλη διοργάνωση τα θαλασσώνει από το άγχος, τότε όλα είναι ανοιχτά. Φυσικά υπάρχουν η Ουρουγουάη, η κάτοχος των δύο τελευταίων Κόπα Αμέρικα, η Χιλή, αλλά και η Κολομβία.

Η απόλυτη καταξίωση

Μπορεί το Κόπα Αμέρικα να μην έχει, όχι απλά τη λάμψη του Μουντιάλ, αλλά ούτε καν του Euro, αφού στερείται ποσότητας μεγάλων ομάδων, αλλά είναι ένας σημαντικός τίτλος. Για την Αργεντινή και τον Μέσι είναι ακόμη πιο σπουδαίος. Οι λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος που αφορά τη χώρα, είναι πως δεν έχει κατακτήσει τίποτα από το 1993 και μετά, όταν η γενιά του Μπατιστούτα σήκωνε το Κόπα Αμέρικα της χρονιάς εκείνης. Ο δεύτερος αφορά τον Μέσι, ο οποίος στα 31 του δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες ακόμη να πάρει έναν τίτλο με την Αργεντινή, πόσο μάλλον να το σηκώσει στον ουρανό της αιώνιας αντιπάλου, Βραζιλίας.

Exit mobile version