Παπαθεοδώρου – ΑΕΚ: Aνέλαβε στη θέση του Μπάνκι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παπαθεοδώρου – ΑΕΚ: Aνέλαβε στη θέση του Μπάνκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Παπαθεοδώρου - ΑΕΚ: Ο Λούκα Μπάνκι αποχώρησε και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ο νέος προπονητής της «Ενωσης»

18.06.2019 | 13:43

Παπαθεοδώρου – ΑΕΚ: Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήθελε να προσλάβει τον Ηλία Παπαθεοδώρου στην ΑΕΚ από το περασμένο καλοκαίρι. Το συμβόλαιο που είχε με τον ΠΑΟΚ όμως ο Έλληνας προπονητής στάθηκε εμπόδιο στην έναρξη της συνεργασίας τους. Η χρονιά με τον Λούκα Μπάνκι δεν ολοκληρώθηκε όπως τη φανταζόταν ο μεγαλομέτοχος της «Ένωσης» και έτσι η λύση Παπαθεοδώρου θεωρήθηκε ιδανική μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ιταλό προπονητή.

Ο 43χρονος προπονητής θα αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του, καθώς η συμφωνία με την ΑΕΚ είναι πλέον δεδομένη. Για τον ίδιο είναι η καλύτερη επιλογή στην καριέρα του μετά τον «δικέφαλο» του βορά, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο μπασκετικός χάρτης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Ο Ζήσης και το ρόστερ

Οι αλλαγές θα είναι αρκετές μέσα στις επόμενες μέρες σε ό,τι αφορά τη δημιουργία του ρόστερ για την επόμενη περίοδο. Οτιδήποτε ειπωθεί αυτή την ώρα είναι παρακινδυνευμένο για το προφίλ της ομάδας, ωστόσο είναι δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση για μια σπουδαία μεταγραφή: Ο Νίκος Ζήσης μένει ελεύθερος από την Μπάμπεργκ και η ΑΕΚ είναι γνωστό ότι του έχει προτείνει να επιστρέψει.

Την περίοδο 2000-05 ο 36χρονος σήμερα Ζήσης έπαιξε στην «Ένωση» υπογράφοντας το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του. Όπως δείχνουν τα πράγματα θα ήθελε και ο ίδιος να επιστρέψει για να κλείσει με τον ιδανικότερο τρόπο την καριέρα του στην Ελλάδα. Μπενετόν, ΤΣΣΚΑ, Σιένα, Μπιλμπάο, Ούνικς Καζάν, Φενέρμπαχτσε, Μπάμπεργκ είναι οι ομάδες που αγωνίστηκε τα τελευταία 14 χρόνια.

Ο Ζήσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αποκλεισμό της ΑΕΚ από την Μπάμπεργκ τον περασμένο Απρίλιο στα προημιτελικά του Basketball Champions League. Μοιάζει ιδανικός για να έχει και ηγετικό ρόλο στα αποδυτήρια την επόμενη σεζόν. Όσο για τα νούμερά του στην τελευταία σεζόν, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρωτάθλημα όπως το γερμανικό, ήταν μια χαρά: 7,1 πόντοι, 4,2 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ.

Exit mobile version