Ισμαέλ Σίλβα – ΠΑΟΚ: Κλείνει η δεύτερη μεταγραφή για τους πρωταθλητές (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισμαέλ Σίλβα – ΠΑΟΚ: Κλείνει η δεύτερη μεταγραφή για τους πρωταθλητές (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ισμαέλ Σίλβα – ΠΑΟΚ: Σε οριστική συμφωνία με την Αχμάτ Γκρόζνι ήρθε ο «δικέφαλος» και είναι θέμα χρόνου ο Βραζιλιάνος μέσος να πάει στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει.

18.06.2019 | 12:31

Ισμαέλ Σίλβα – ΠΑΟΚ: Ηταν θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ισμαέλ Σίλβα στον ΠΑΟΚ. Το βράδυ της Δευτέρας (17/6) ήρθε η οριστική συμφωνία για την απόκτηση του παίκτη από τη ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι. Μέσα στις επόμενες μέρες ο 24χρονος Βραζιλιάνος μέσος θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει στους πρωταθλητές της Σούπερ Λιγκ.

Ο Ισμαελ Σίλβα Λίμα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, μπορεί να αγωνιστεί στον άξονα ως οκτάρι, με ιδιαίτερα οργανωτικές ικανότητες που θυμίζουν δεκάρι. Διαθέτει μακρινή και κάθετη πάσα, σουτάρει με ευκολία έξω από την περιοχή, αναλαμβάνει εκτελέσεις φάουλ και δίνει τον ρυθμό στην ομάδα. Δεν μοιάζει ιδιαίτερα ούτε με τον Σάκχοφ, ούτε με τον Τσίμιροτ. Μάλλον θυμίζει περισσότερο τον Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Επιπλέον κάνει χιλιόμετρα και μαρκάρει στους περισσότερους χώρους του γηπέδου. Εχει αντίληψη, είναι ταχύς και έρχεται για να φορέσει φανέλα βασικού. Ούτως ή άλλως στο συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχει αρκετός χώρος μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις. Ως μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί μόνο το ύψος του (1,69) για τις στατικές φάσεις.

Η καριέρα του

Ο Ισμαελ Σίλβα γεννήθηκε στη Φορταλέζα και έκανε τα πρώτα του βήματα στη Φεροβιάριο. Ακολούθησε ένας χρόνος στην Κρατεούς (2012-13) και έπειτα πέρασε τον Ατλαντικό σε ηλικία 18 ετών για να αγωνιστεί για μια τετραετία στη σουηδική Κάλμαρ. Εκεί σε 115 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις σημείωσε 6 γκολ.

Στην Αχμάτ Γκρόζνι πήγε το καλοκαίρι του 2017 αλλά βασικός ήταν την περασμένη σεζόν με 29 συμμετοχές (26 βασικός), 3 γκολ και 6 ασίστ.

Ο Ισμαελ Σίλβα είναι η δεύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ μετά τον Βραζιλιάνο ακραίο αμυντικό Ροντρίγκο Σοάρες. Είναι σίγουρο ότι θα αποκτηθούν και άλλοι παίκτες στα χαφ, ενώ πριν από λίγο καιρό ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Φερνάντο Βαρέλα και έχει ήδη ανανεωθεί για τέσσερα χρόνια η επέκταση στο συμβόλαιο του Λάζαρου Λάμπρου.

Exit mobile version