Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξαφάνιση φοιτητή: Βρέθηκε ο 20χρονος Κοσμάς
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση φοιτητή: Βρέθηκε ο 20χρονος Κοσμάς

Εξαφάνιση φοιτητή: Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τον μέχρι σήμερα αγνοούμενο Κοσμά, που είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Καβροχωρίου.

Εξαφάνιση φοιτητή: Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση του 20χρονου Κοσμά Κακούρη στην Κρήτη, καθώς ο νεαρός βρέθηκε σε αγροτική περιοχή στο Καβροχώρι. Ο Κοσμάς εντοπίστηκε από την 3η ΕΜΑΚ στις 05:20 τα ξημερώματα, σε αγροτική περιοχή, κοντά στο χωριό του. Το θετικό είναι πως εντοπίστηκε χωρίς εμφανή σημάδια τραυματισμού, όπως αναφέρει το cretalive.gr. Όλη τη νύχτα πραγματοποιούνταν έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού φοιτητή, στις οποίες η ΕΜΑΚ μετείχε με ένα όχημα, δύο υπαλλήλους, ένα διασωστικό σκύλο και ένα drone. Οι έρευνες απέδωσαν καρπούς αφού ο 20χρονος φοιτητής στο Πόρτσμουθ, βρέθηκε σώος. Μεταφέρθηκε πάντως προληπτικά σε νοσοκομείο, από το ΕΚΑΒ. Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε εκδώσει Missin Alert για τον Κοσμά Κακούρη, με αρκετούς εθελοντές να μετέχουν στις έρευνες.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κρήτης κ. Λαουδάκη που μίλησε στο neakriti.gr: «αρχικά ένας κάτοικος της περιοχής υποστήριξε ότι άκουσε κάτι σαν φωνές ή κλάματα σε μια αγροτικής περιοχή στα Καλέσσα. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΤΑΕ και άντρες έσπευσαν στο σημείο αλλά η έλλειψη φωτισμού δεν βοήθησε να βρεθεί ο αγνοούμενος. Έπειτα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ και μετά από αναζήτηση βρέθηκε ο 20χρονος. Ήταν ταλαιπωρημένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

Καθοριστικός ήταν ο ρόλος των κατοίκων καθώς γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή και μπόρεσαν να καθοδηγήσουν τους άντρες της ΕΜΑΚ ώστε να φτάσουν τελικά στο επιθυμητό σημείο. Το σημείο εντοπισμού βέβαια απέχει αρκετά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε ο 20χρονος φοιτητής, οπότε ο ίδιος καλείται πλέον να εξηγήσει πως βρέθηκε από το Καβροχώρι, σε αγροτική περιοχή στα Καλέσσα. Το μόνο που έχει όμως σημασία για την οικογένειά του είναι ότι ο Κοσμάς επέστρεψε στην αγκαλιά των δικών του προσώπων, ενώ ικανοποίηση αισθάνονται και όσοι συμμετείχαν αυτές τις ημέρες στις τιτάνιες προσπάθειες αναζήτησης του νεαρού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις