Λάμπαρντ – Τσέλσι: Επιστρέφει ως προπονητής

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λάμπαρντ – Τσέλσι: Επιστρέφει ως προπονητής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Λάμπαρντ – Τσέλσι: Μια συνάντηση απομένει ανάμεσα στον Φρανκ Λάμπαρντ και τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας τουλάχιστον για δύο χρόνια

17.06.2019 | 19:24

Λάμπαρντ – Τσέλσι: Η «Daily Mail» επιμένει εδώ και αρκετό καιρό ότι ο Φρανκ Λάμπαρντ θα είναι ο νέος προπονητής της Τσέλσι. Πριν ακόμη αποχωρήσει ο Μαουρίτσιο Σάρι για τη Γιουβέντους ήταν ξεκάθαρη η επιθυμία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Ρώσος μεγιστάνας θεωρεί ιδανική επιλογή τον 41χρονο προπονητή, παρόλο που δεν έχει ιδιαίτερη πείρα στους πάγκους. Ο Λάμπαρντ, που αγωνίστηκε στην Τσέλσι από το 2001 μέχρι το 2014 και είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της, θα έχει άλλη μία συνάντηση με τον Αμπράμοβιτς. Η πρώτη έγινε την περασμένη εβδομάδα, όπου οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα χρειαστεί πίστωση χρόνου για να φτιαχτεί η ομάδα από την αρχή.

Ο Αμπράμοβιτς είναι αποφασισμένος να δώσει διορία τουλάχιστον δύο χρόνων στον άπειρο Λάμπαρντ, που μετράει μόλις έναν χρόνο ως πρώτος προπονητής, για να δημιουργήσει τη δική του Τσέλσι. Στόχος είναι να επανέλθουν οι «μπλε» στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος και να ξαναγίνουν σοβαροί διεκδικητές του Τσάμπιονς Λιγκ. Η λιγοστή πείρα που έχει ως προπονητής είναι ο μόνος λόγος που σκεφτόταν να απαντήσει αρνητικά. Μέχρι πρότινος θεωρούσε ότι θα χρειαζόταν να επεκτείνει για λίγο ακόμη το «αγροτικό» του.

Ρήτρα αποδέσμευσης

Για να αποχωρήσει ο Λάμπαρντ από την Ντέρμπι Κάουντι, την οποία οδήγησε πριν από λίγο καιρό μέχρι τα μπαράζ ανόδου από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ, θα πρέπει η Τσέλσι να καταβάλλει το ποσό των τεσσάρων εκατ. λιρών που είναι η ρήτρα αποδέσμευσης.

Το ποσό δεν είναι πρόβλημα, παρόλο που στην Ντέρμπι θέλουν να συνεχίσουν με τον Λάμπαρντ προπονητή και ήδη του έχουν κάνει πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του για τρία χρόνια.

Exit mobile version