Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πνιγμός πισίνα: Νεκρό 5χρονο αγοράκι στην Κω
ΕΛΛΑΔΑ

Πνιγμός πισίνα: Νεκρό 5χρονο αγοράκι στην Κω

Πνιγμός πισίνα: Το αγοράκι, που βρισκόταν για διακοπές στο νησί με τους γονείς του, πνίγηκε στη πισίνα του ξενοδοχείου, στην περιοχή Μαρμάρι.

Πνιγμός πισίνα: Τραγικό περιστατικό με πνιγμό αγοριού 5 χρονών από την Αγγλία σημειώθηκε το Σάββατο σε ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί της Κω. Το αγοράκι, που βρισκόταν για διακοπές στο νησί με τους γονείς του, πνίγηκε στην πισίνα του ξενοδοχείου, στην περιοχή Μαρμάρι,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, διέφυγε της προσοχής των γονιών και πήγε στην πισίνα μόνο του απ’ όπου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, δυστυχώς το παιδί είχε ήδη καταλήξει. Τον Ιούλιο του 2018, ένα πεντάχρονο κορίτσι ανασύρθηκε νεκρό από τη  θαλάσσια περιοχή Αγία Τριάδα, στη Θεσσαλονίκη.

Ο πνιγμός είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου από ακούσιο τραυματισμό σε παιδιά ηλικίας 14 ετών και κάτω και μπορεί να συμβεί σε κλάσμα δευτερολέπτου. Η πισίνα έχει 14 φορές μεγαλύτερο ποσοστό να προκαλέσει το θάνατο σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και κάτω απ’ ότι η μοτοσυκλέτα. Στις ΗΠΑ μόνο καταγράφονται ετησίως 600 με 800 θάνατοι από πνιγμό σε πισίνες. Τα παιδιά ηλικίας 1-4 ετών έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με όλες τις άλλες ηλικίες. Περίπου οι μισοί απ’ όλους τους πνιγμούς παιδιών κάτω των 5 ετών συμβαίνουν σε οικογενειακές πισίνες. Για κάθε ένα παιδί που πνίγεται ισοδυναμούν περίπου 14 παιδιά που μεταφέρονται στις πρώτες βοήθειες των νοσοκομείων και τέσσερα που εισάγονται στα νοσοκομεία. Τα παιδιά που καταφέρνουν να γλιτώσουν τον πνιγμό διατρέχουν κίνδυνο ποσοστού 20% να πάθουν βλάβη στον εγκέφαλο λόγω έλλειψης οξυγόνου που μπορεί να τους δημιουργήσει σοβαρές και μόνιμες αναπηρίες.

Το 70% της ομάδας των παιδιών «κάτω των 4 ετών» βρίσκεται την ώρα του πνιγμού υπό την φροντίδα του ενός ή και των δύο γονέων του και το 75% διαφεύγει της προσοχής των γονέων του για μόνο 5 λεπτά ή και λιγότερο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις