Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία ΑΧΕΠΑ: “Καθαρά” τα πιστόλια των συλληφθέντων, μεγάλο ερωτηματικό το μπουφάν 
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: “Καθαρά” τα πιστόλια των συλληφθέντων, μεγάλο ερωτηματικό το μπουφάν 

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Αποφασισμένοι για όλα φαίνεται πως πήγαν στο ΑΧΕΠΑ οι δράστες, καθώς και οι δύο ήταν ένοπλοι, ενώ τα πιστόλια τους βρέθηκαν με σφαίρες στη θαλάμη.

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: «Καθαρά», όπως αναμενόταν άλλωστε, αποδείχθηκε κατά τη βαλλιστική εξέταση ότι ήταν τα πιστόλια που έφεραν μαζί τους οι δύο συλληφθέντες, γνώριμοι από παλαιά της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω κατά τη διάπραξη της ληστείας σε χρηματαποστολή στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ,  από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε ότι τα δύο πιστόλια, που κατασχέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην κατοχή των συλληφθέντων μετά τη ληστεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο συλληφθέντες, είχαν τοποθετήσει σφαίρα στη θαλάμη, γεγονός που ερμηνεύτηκε από τους ερευνητές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ότι ήταν έτοιμοι για όλα ανά πάσα στιγμή.

Όμως κατά τη διαδικασία σύλληψής τους με τη συμμετοχή αστυνομικών της ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν καθώς όλα ξετυλίχθηκαν σε δευτερόλεπτα.

Κινήθηκαν προς το αυτοκίνητο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες της ληστείας, κινήθηκαν με την τσάντα στην οποία είχαν τοποθετήσει τις κασετίνες με τα χρήματα-περίπου 70.000 ευρώ- προς το αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει εξωτερικά του ΑΧΕΠΑ. Έβαλαν την τσάντα στο πορτμπαγκάζ και με το αυτοκίνητο που ανήκε στον έναν από τους συλληφθέντες και έφερε πλαστή πινακίδα, ξεκίνησαν.

Σταμάτησε σε ερυθρό σηματοδότη

Στα πενήντα μέτρα και ενώ οι αστυνομικοί τη αντιτρομοκρατική τους ακολουθούσαν, ο οδηγός σταμάτησε σε ερυθρό σηματοδότη. Τότε, επειδή γνώριζαν ότι είναι οπλισμένοι, με αστραπιαίες κινήσεις έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και τους κράτησαν στο εσωτερικό χωρίς να τους δώσουν περιθώριο αντίδρασης, έστω και αν το σκέπτονταν καν.

Ξεκίνησαν οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής

Μετά τη σύλληψή τους και της γυναίκας του αντιεξουσιαστικού χώρου που κατηγορείται για απλή συνέργεια, ξεκίνησαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, έρευνες σε χώρους και οικήματα που τους είχαν δει στη διάρκεια της παρακολούθησης των προηγουμένων ημερών να μπαίνουν. Όπως έχει ανακοινωθεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αλεξίσφαιρο γιλέκο, μπουφάν με την ένδειξη «POLICE»,  πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM , 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λάπτοπ), πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB , κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι).

Μεγάλο ερωτηματικό το αστυνομικό μπουφάν

Μεγάλο ερωτηματικό έχει προκαλέσει στην αντιτρομοκρατική η κατοχή του μπουφάν με την ένδειξη ROLICE. Γεγονός που δημιουργεί υποψίες ότι σχεδίαζαν να εμφανιστούν σε χώρο με αστυνομική παρουσία ως αστυνομικοί για τους δικούς τους λόγους η για να πλησιάσουν κάπου αλλού παραπλανώντας για την ιδιότητά τους και κάνοντας την πρόσβαση ευκολότερη.

Περιμένουν απαντήσεις

Από τα ψηφιακά μέσα με δεδομένο ότι τα είχαν αφήσει στα οικήματα βέβαιοι ότι θα επιστρέψουν και καθώς είναι άθικτα, ευελπιστούν οι ερευνητές της αντιτρομοκρατικής να πάρουν τι απαντήσεις που θέλουν. Πάνω απ’ όλα να απαντήσουν στο αν τα χρήματα ήταν για λόγους οικονομικής συντήρησης-πάντως δεν ήταν καταζητούμενοι- ή σχεδιαζόταν κάτι άλλο που απαιτούσε οικονομική βάση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις