Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τέρενς Κουίκ ΣΥΡΙΖΑ: Βρέθηκε η θεσούλα, “μπήκε” στα ψηφοδέλτια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέρενς Κουίκ ΣΥΡΙΖΑ: Βρέθηκε η θεσούλα, “μπήκε” στα ψηφοδέλτια

Τέρενς Κουίκ ΣΥΡΙΖΑ: Τη θέση του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε και ο Τέρενς Σπένσερ Νικόλαος Κουίκ, μετά τη στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση ψηφίζοντας υπέρ της Συμφωνίας.

Τέρενς Κουίκ ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο Τέρενς Κουίκ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος. Στην επικαιροποιημένη λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές που έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου, συμπεριλαμβάνεται και ο Τέρενς Σπένσερ Νικόλαος Κουίκ ο οποίος θα διεκδικήσει τον σταυρό προτίμησης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, μεταξύ άλλων, μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Κώστα Ζαχαριάδη, την Ανέττα Καβαδία και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Όλοι θυμούνται τις δηλώσεις του Τέρενς Κουίκ λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2015 και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έλεγε ότι αισθάνεται προσβεβλημένος όταν τον ρωτούν για πιθανή συνεργασία των δύο κομμάτων. Ενώ από σκληρός «μακεδονομάχος» κατέληξε να ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το όνομα του Τέρενς Κουίκ συμπεριλαμβάνεται στην επικαιροποιημένη λίστα των υποψηφίων για τον Βόρειο Τομέα Αθηνών που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, και η οποία διαμορφώνεται ως εξής.

Β1′ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΓΚΑΜΑΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ)
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΤΑΝΙΑ
ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΠΟΥΓΕΛΕΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Τέρενς Κουίκ είχε ξεκινήσει την πολιτική του πορεία από τις δημοτικές εκλογές του 1986, οπότε και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Μιλτιάδη Έβερτ. Τον Μάρτιο του 2012 ανέλαβε τη θέση του Εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ορίστηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εξελέγη. Επανεκλέχθηκε και στις επαναληπτικές εκλογές του 2012 και εν συνεχεία ανέλαβε καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Κ.Ο. του κόμματος.

Στις 19 Μαΐου 2013, παραιτήθηκε από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., ενώ συμμετείχε στις περιφερειακές εκλογές του 2014 με τον συνδυασμό «Μακεδονία-Θράκη, Ελλάδα μας» ως υποψήφιος περιφερειάρχης στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Διατέλεσε Υφυπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου από 27 Ιανουαρίου 2015 μέχρι 28 Αυγούστου 2015 και από τις 23 Σεπτεμβρίου 2015 έως τις 5 Νοεμβρίου 2016 στις συγκυβερνήσεις ΑΝ.ΕΛ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στον ανασχηματισμό της 4 Νοεμβρίου 2016 ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό, υφυπουργός Εξωτερικών υπεύθυνος τον Απόδημο Ελληνισμό, όπου έγινε αντικείμενο σχολίων λόγω των ασύλληπτων σε αριθμό ταξιδιών του σε εξωτικούς προορισμούς. Τον Δεκέμβριο του 2018 διαγράφηκε από το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ., λόγω της στήριξης του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2019 ορκίστηκε βουλευτής, ύστερα από τη παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Ωστόσο επειδή η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. είχε διαλυθεί, είναι ανεξάρτητος βουλευτής.

Τέρενς Κουίκ: Ο Σύριζα είναι κίνδυνος θάνατος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις