Εθνικές εκλογές 2019: Τα “συμφώνησε” και τελικά θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Νίκος Νικολόπουλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικές εκλογές 2019: Τα “συμφώνησε” και τελικά θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Νίκος Νικολόπουλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εθνικές εκλογές 2019: Με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη η κάθοδος Νικολόπουλου στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

15.06.2019 | 10:55

Εθνικές εκλογές 2019: Με την Ένωσή Κεντρώων κατεβαίνει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο Νίκος Νικολόπουλος. Ο άλλοτε βουλευτής της ΝΔ, που διεγράφη από τον Αντώνη Σαμαρά, αργότερα ίδρυσε το δικό του κόμμα, την Χριστιανοκοινωνική Ένωση, και κατέβηκε υποψήφιος Δήμαρχος Πάτρας, θα συνεργαστεί με την Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη. Μάλιστα για σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου προγραμματίζεται συνέντευξη τύπου Λεβέντη- Νικολόπουλου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Το Σάββατο 15/6/19(11:45)στο ξενοδοχείο Athens Plaza,η έκτακτη σύνοδο της Κεν.Επιτροπής του ΧΡΙΚΕ με θέμα την εκλογική συνεργασία με την Ένωση Κεντρώων στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Αμέσως μετά θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι πρόεδροι Ν.Νικολόπουλος & Β.Λεβέντης.

Νίκος Νικολόπουλος: Ποιος είναι

Έχει γίνει γνωστός για τον έντονο λόγο και την εναντίωση του προς τους δανειστές του Ελληνικού κράτους, καταψηφίζοντας τα πρώτα δύο μνημόνια, όμως υπερψήφισε το τρίτο. Η ρητορική του έχει χαρακτηριστεί ως λαϊκιστική, ενώ κάποιες από τις θέσεις του έχουν χαρακτηριστεί ομοφοβικές και ακροδεξιές.  Ο Νίκος Νικολόπουλος γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1958 στην Πάτρα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κοινωνική Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στην Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στην Οικονομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ιδιώτευσε ως οικονομικός σύμβουλος και ανέπτυξε σημαντική εκδοτική δραστηριότητα. Υπήρξε ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού Νέος Λόγος και άλλων εντύπων. Την περίοδο 2007-2009 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Μανωλοπούλου και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι ιδιοκτήτης 50 ακινήτων.

Η πολιτική σταδιοδρομία

Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την πολιτική διατελώντας πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Χίου και της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας της ΟΝΝΕΔ. Στη συνέχεια αναμείχθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση εκλεγόμενος στις δημοτικές εκλογές του 1986 πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων. Στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου 1989 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία για να επανεκλεγεί και σε αυτές του 1990. Τον ίδιο χρόνο έθεσε υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο, επικεφαλής της παράταξης «Μέλλον της Πάτρας», στις εκλογές όμως που ακολούθησαν ηττήθηκε συγκεντρώνοντας το 37,11% των ψήφων. Στις εθνικές εκλογές του 1993, 1996, 2000 και 2004 επανεξελέγη βουλευτής Αχαΐας, απέτυχε όμως να εκλεγεί το 2007. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 εξελέγη βουλευτής Αχαΐας συγκεντρώνοντας 21.705 σταυρούς. Στη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου και Ιουνίου 2012 επανεξελέγη και τις δύο φορές Βουλευτής Αχαΐας.

Την περίοδο 1990-1993 διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έχει χρηματίσει τακτικό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης (2004-2007), τακτικό μέλος της Δυτικουρωπαϊκής Ένωσης, μέλος της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των δομημένων Ομόλογων, αναπληρωτής γραμματέας της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεσογείου και πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Ορθοδοξίας και Θρησκευμάτων της Βουλής των Ελλήνων.

Ανέλαβε υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά, που ορκίστηκε στις 21 Ιουνίου 2012. Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Ιουλίου 2012, ο Νίκος Νικολόπουλος παραιτήθηκε λόγω της διαφωνίας του για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης της Ελλάδος με τους εταίρους της. Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του στις 12 Ιουλίου και στη θέση του τοποθετήθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στις 3 Αυγούστου 2012 διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 23 Μαΐου 2013 ίδρυσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, το οποίο στη συνέχεια εξελίχθηκε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος. Το 2014 εντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εξελέξη βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Τις 5 Φεβρουαρίου 2015, ο Νίκος Νικολόπουλος επιλέχθηκε για να γίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ..

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 επανεξελέγη βουλευτής Αχαΐας. Στην ψήφιση του νομοσχεδίου «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», ο Νικολόπουλος ψήφισε «ναι επί της αρχής», αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21, διαφοροποιούμενος από την κομματική γραμμή. Ένα μήνα αργότερα, καταψήφισε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ., αλλά δεν παρέδωσε την έδρα του.

Τα σχόλια για την ομοφυλοφιλία που προκάλεσαν σφοδρότατες αντιδράσεις

Στις 27 Αυγούστου 2014 σχολίασε υβριστικά στο Twitter τον αρραβώνα του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου με τον σύντροφό του, αποκαλώντας τους «πουσταριά». Οι αναρτήσεις του αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα και στα ΜΜΕ. Απαντώντας στους επικριτές του ο Νικολόπουλος δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία είναι ψυχοπαθολογική εκτροπή κι ότι η προσπάθεια κοινωνικής αποδοχής της είναι βλάσφημη πράξη που υπονομεύει την κοινωνική φύση. Επίσης σημείωσε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί ώστε να μην εξαπλωθεί και να μην αποτελέσει παιδικό πρότυπο.

Αργότερα σε νέες δηλώσεις του συνέδεσε την ομοφυλοφιλία με τη παιδοφιλία και τη κτηνοβασία, υποστηρίζοντας ότι είναι Χριστιανός Ορθόδοξος που προστατεύει τα θρησκευτικά οικογενειακά πρότυπα. Έχει χαρακτηρίσει το Pride της Αθήνας «αηδιαστικό» και επιτέθηκε στη κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη ότι στηρίζουν τα άτομα ΛΟΑΤ χωρίς να επεμβαίνουν δυναμικά.

Exit mobile version