Ταξί – τάμπλετ: Οδηγοί είχαν καταργήσει το ταξίμετρο – Τι έκαναν για να μην εμφανίζονται αποδείξεις

ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί – τάμπλετ: Οδηγοί είχαν καταργήσει το ταξίμετρο – Τι έκαναν για να μην εμφανίζονται αποδείξεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ταξί - τάμπλετ: Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνιστά στους πολίτες, όταν εισέρχονται σε ταξί να ρωτάνε τον οδηγό, που βρίσκεται το ταξίμετρο.

15.06.2019 | 11:19

Ταξί – τάμπλετ: Αντί για ταξίμετρο… tablet! Μετά από καταγγελίες αρκετών επιβατών ταξί ότι οδηγοί ταξί δεν χρησιμοποιούσαν το ταξίμετρο, ξεκίνησαν έλεγχοι της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης τροχαίων Ατυχημάτων της διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στο πολεοδομικό συγκρότημα της συμπρωτεύουσας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 13 Ιουνίου, που διήρκεσε η εξόρμηση των τροχονόμων, διαπιστώθηκε ότι συνολικά είκοσι οδηγοί ταξί, δεν έκαναν χρήση ταξιμέτρου. Οι πέντε, οδηγοί ή ιδιοκτήτες, εντοπίστηκαν στις περιοχές Πυλαίας Χορτιάτη και οι άλλοι δέκα πέντε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε βάρος των οδηγών, αλλά και των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων, βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε στη διάρκεια των ελέγχων, οι παραβάτες οδηγοί είχαν απενεργοποιήσει το ταξίμετρο και αντ’ αυτού είχαν τοποθετήσει tablet, στο οποίο επίσης είχαν εγκαταστήσει εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου αντιτίμου.

Εμφανιζόταν ψηφιακό ταξίμετρο

Η εν λόγω εφαρμογή, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Τροχαία, κατά τη διάρκεια της διαδρομής εμφάνιζε στην οθόνη της ηλεκτρονικής συσκευής ψηφιακό ταξίμετρο, χωρίς όμως τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής απόδειξης.

Δεν έβγαιναν αποδείξεις

Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος πελάτης πλήρωνε το αντίτιμο που εμφανιζόταν σε αυτήν, χωρίς να λαμβάνει όμως αντίστοιχη απόδειξη”.

Να μπαίνετε στο ταξί, ρωτώντας!

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνιστά στους πολίτες, όταν εισέρχονται σε ταξί να ρωτάνε τον οδηγό, πού βρίσκεται το ταξίμετρο, να γνωρίζουν ότι το κινητό και το tablet δεν αποτελούν ταξίμετρα και προτού αποβιβαστούν, να ζητάνε την νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Exit mobile version