Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι η δύναμη να επιβάλεις φόρους, εμπεριέχει τη δύναμη να καταστρέφεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι η δύναμη να επιβάλεις φόρους, εμπεριέχει τη δύναμη να καταστρέφεις

Στις πρόσφατες εκλογές η μεσαία τάξη επέστρεψε τον… λογαριασμό -σε πολιτικό επίπεδο αυτή τη φορά- στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη Φωτεινή Βρύνα

Περιφερειακή Σύμβουλος Βόρειου Τομέα (Β1) Αττική
Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε.

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την εμβληματική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την υπόθεση McCulloch v. Maryland, η οποία θεωρείται σταθμός για τη φορολογία διεθνώς. Παρουσιάζοντας την απόφαση ο επικεφαλής του Δικαστηρίου John Marshall εξέφρασε την εξής άποψη σχετικά με τη δυνατότητα ενός κράτους να φορολογεί: «η δύναμη να επιβάλεις φόρους, εμπεριέχει τη δύναμη να καταστρέφεις».

Δύο αιώνες μετά ήρθε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα να επιβεβαιώσει πλήρως την άποψη αυτή –στην πράξη. Με την εξοντωτική φορολογία που συνειδητά επέβαλε, επέλεξε να φορτώσει τα φορολογικά βάρη στη μεσαία τάξη αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες που αυτή η πολιτική θα είχε -και είχε, όπως δυστυχώς αποδείχτηκε- στο σύνολο της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας της χώρας μας.

Στις πρόσφατες εκλογές η μεσαία τάξη επέστρεψε τον… λογαριασμό -σε πολιτικό επίπεδο αυτή τη φορά- στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, παρά την εκλογική κατάρρευση του και τα όσα υποκριτικά δήλωσαν τα στελέχη του, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τη μεσαία τάξη και όσα αυτή συμβολίζει (την δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική ανέλιξη) ως βασικό «εχθρό» τους.

Αυτό αποδείχθηκε κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την περασμένη Παρασκευή, τελευταία ημέρα νομοθετικού έργου της Βουλής, με την ακύρωση ακόμη και αυτών των αναιμικών φοροελαφρύνσεων που υπό την πίεση της κοινωνίας και μπροστά στο φάσμα της συντριπτικής εκλογικής ήττας ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να θεσμοθετήσει λίγες ημέρες πριν τις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συμπερασματικά, οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον πως η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει τη βούληση και το σχέδιο να αφαιρέσει βάρη από τους πολίτες και από τις επιχειρήσεις για να δώσει δύναμη στην οικονομία και στη μεσαία τάξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις