Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Μίρα Σορβίνο – Βιασμός: Αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι την είχε βιάσει γνωστός της σε ραντεβού (vid)
LIFESTYLE

Μίρα Σορβίνο – Βιασμός: Αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι την είχε βιάσει γνωστός της σε ραντεβού (vid)

Μίρα Σορβίνο - Βιασμός: Με δάκρυα στα μάτια, εξήγησε τους λόγους που την έκαναν να σιωπά μέχρι τώρα

Μίρα Σορβίνο – Βιασμός: Με τα μάτια της πλημμυρισμένα με δάκρυα, η Μίρα Σορβίνο μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για βιασμό που είχε βιώσει στο παρελθόν, με δράστη ένα γνωστό της πρόσωπο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που διοργανώθηκε με αίτημα την αυστηροποίηση της νομοθεσίας στην Νέα Υόρκη για τα αδικήματα της σεξουαλικής παρενόχλησης και του βιασμού, η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ αποφάσισε να μοιραστεί αυτήν την εμπειρία της, για καλό σκοπό. Όπως ανέφερε η πρωταγωνίστρια της «Ακαταμάχητης Αφροδίτης», στο παρελθόν την είχε βιάσει ένας γνωστός της άνδρας, με τον οποίο είχε βγει ραντεβού.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός,  εξήγησε τους λόγους που την έκαναν να σιωπά μέχρι σήμερα για αυτό που της συνέβη εκείνη την φρικτή βραδιά. «Στις περιπτώσεις βιασμού δευτέρου βαθμού, κατηγορία στην οποία ανήκει νομικά ο δικός μου, αισθάνεσαι ντροπή. Νιώθεις ότι με κάποιον τρόπο φταις εσύ, ότι έπρεπε να είχες φανεί πιο έξυπνη, ότι έπρεπε να είχες προστατεύσει τον εαυτό σου καλύτερα, ότι δεν έπρεπε να είχες πιει εκείνο το ποτό, που μπορεί να περιείχε οτιδήποτε», είπε χαρακτηριστικά η Μίρα Σορβίνο. Η 51χρονη ηθοποιός παραδέχτηκε ότι τότε δεν είχε κάνει τα απαιτούμενα βήματα για να «ξεπεράσει» το τραύμα.

 

«Το κίνημα του #MeToo υπήρξε εκπληκτικό, αλλά για μένα, σε προσωπικό επίπεδο, ήταν κάτι το άκρως τραυματικό. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσω ξανά το παρελθόν και τους δαίμονές μου, με έναν τρόπο που δεν είχα προσχεδιάσει. Δεν είχα αντιμετωπίσει επαρκώς παλιά τραύματα ούτε είχα αποζητήσει τη βοήθεια που χρειαζόμουν» είπε η Μίρα Σορβίνο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Σορβίνο ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες στο Χόλιγουντ που κατήγγειλαν ανοιχτά τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση.

Η ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι ο παραγωγός είχε προσπαθήσει να της κάνει μασάζ σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο το 1995, και ότι την καταδίωκε συνεχώς για να κάνουν σεξ.

Μάλιστα είχε εμφανιστεί αιφνιδιαστικά και στο σπίτι της ένα βράδυ, ωστόσο εκείνη τηλεφώνησε αμέσως σε έναν άνδρα φίλο της για να έρθει και να την προστατέψει. Η άρνησή της να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον παραγωγό είχε ως αποτέλεσμα η καριέρα της να πάρει την κάτω βόλτα, αφού ο Γουάινστιν έβαλε την Σορβίνο στη «μαύρη λίστα» των στούντιο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις