Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Αποκαλύψεις για τη δράση των γνωστών δραστών – Έρευνες στα σπίτια (vids)
ΜΠΗΚΑΝ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Αποκαλύψεις για τη δράση των γνωστών δραστών – Έρευνες στα σπίτια (vids)

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Οι δύο δράστες πήγαν στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή με το αυτοκίνητο, ενώ τη Δευτέρα το πρωί άλλαξαν πινακίδες.

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Κ. Σ. και Γ. Δ. “μπούκαραν” στο ΑΧΕΠΑ ντυμένοι γιατροί και έκαναν ένοπλη ληστεία. Άνδρες της αντιτρομοκρατικής που γνώριζαν από καιρό το σχέδιό τους, τους συνέλαβαν Χειροπέδες πέρασαν και σε μια 39χρονη. Εδώ και αρκετό καιρό η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθούσε διακριτικά τα δυο άτομα, παλιούς της γνώριμους, οι οποίοι διέπραξαν την ληστεία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια χρηματαποστολής το πρωί της Τετάρτης, 12.06.2019, με αποτέλεσμα την άμεση σύλληψή τους.

Ο 41χρονος Γ.Δ. είχε καταδικασθεί ως μέλος των «ληστών με τα μαύρα», ενώ ο 35χρονος Κ.Σ., γνωστός αναρχικός ο οποίος είχε κάνει απεργία πείνας όταν είχε ξεπεραστεί το όριο προφυλάκισής του για ενδεχόμενη εμπλοκή του στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Ο τελευταίος είχε αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση του περιβόητου «νόμου Παρασκευόπουλου», ενώ ο 41χρονος βρισκόταν υπό διακριτική παρακολούθηση της Αντιτρομοκρατικής και για αυτό και οι δύο συνελήφθησαν αμέσως μετά τη ληστεία.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρακολουθούσαν διακριτικά στην Αθήνα τις κινήσεις των δυο υπόπτων, 41 και 35 ετών αντίστοιχα, καθώς και οι δυο κατά το παρελθόν είχαν συλληφθεί και απασχολήσει για την συμμετοχή τους σε οργανώσεις και ομάδες. Αυτή η διακριτική παρακολούθηση κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, καθώς τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής είχαν σαφείς ενδείξεις πως επίκειται ενέργεια και συγκεκριμένα ληστρική επιδρομή σύμφωνα με τις πληροφορίες, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί, είτε κάποια υπάρχουσα τρομοκρατική οργάνωση ή η δημιουργία μιας καινούργιας ένοπλης οργάνωσης. Οι άντρες της Τρομοκρατικής, τους είδαν να γυροφέρνουν το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Αμέσως οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως επίκειται ληστεία, καθώς ο ένας από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα ο 41χρονος Γ.Δ. συμμετείχε στην συμμορία των ληστών με τα μαύρα οι οποίοι πραγματοποιούσαν ληστείες για την χρηματοδότηση του λεγόμενου εκείνη την εποχή, Επαναστατικού Ταμείου. Παράλληλα, από αυτή την παρακολούθηση διαπιστώθηκε από τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, πως οι δυο άνδρες είχαν συχνές επαφές στην Θεσσαλονίκη με άτομα γνωστά στον Αντιεξουσιαστικό χώρο και συγκεκριμένα με μια 39χρονη γυναίκα, που επίσης έχει έντονη δράση στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Με… ιατρικές μάσκες και ρόμπες στο ΑΧΕΠΑ

Το πρωί της Τετάρτης, 12.06.2019, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από την παρακολούθηση πως οι δυο άνδρες, μαζί με την 39χρονη, έφτασαν στο ΑΧΕΠΑ φορώντας μάλιστα ιατρικές ρόμπες και χειρουργικές μάσκες, όταν μπήκαν στο Νοσοκομείο. Η 39χρονη παρέμεινε στο αυτοκίνητο και μάλιστα στην θέση του οδηγού, με την μηχανή του οχήματος σε λειτουργία. Βέβαια, άμεσα αντελήφθησαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής πως επίκειται ληστεία, καθώς γνώριζαν πως εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί χρηματαποστολή τροφοδοσίας του ΑΤΜ, που βρίσκεται στο εσωτερικό του Νοσοκομείου. Πράγματι, απείλησαν με όπλα τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής και άρπαξαν από τα χέρια τους μια κασετίνα που περιείχε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Διαφεύγοντας από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και την στιγμή που ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο που τους ανέμενε η συνεργός τους, επενέβησαν οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, που είχαν φτάσει δευτερόλεπτα πριν στο σημείο και μαζί με τους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ακινητοποίησαν τους δυο παλιούς της γνώριμους και την 39χρονη γυναίκα και τους συνέλαβαν. Η αμέσως επόμενη αιφνιδιαστική κίνηση της Αντιτρομοκρατικής ήταν να πραγματοποιούσαν κλιμάκια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις