Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός: «Καμίνι» η χώρα και την Παρασκευή – Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα και την Παρασκευή – Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;

Καιρός: Αλλοπρόσαλλος ο καιρός τις επόμενες ημέρες, αφού από τις ομπρέλες στις πλαζ θα βρεθούμε... κάτω από τις κανονικές

Καιρός: Μετά από τον «μίνι καύσωνα» της Πέμπτης και της Παρασκευής, ο καιρός όπως φαίνεται θα μας τα χαλάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Για αύριο Παρασκευή οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν, ωστόσο από το Σάββατο θα έχουμε βροχές και συννεφιά σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αύριο Παρασκευή (ύστερα από τις βροχές στις αρχές της εβδομάδας), θα καταγραφούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, λόγω αυξημένης ηλιοφάνειας. Όπως αναφέρουν σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος θα «δείξει» ακόμη και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα είναι ιδιαίτερα έντονη στη Θεσσαλική πεδιάδα, την πεδιάδα των Γιαννιτσών και το Αγρίνιο. Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη πρόβλεψη είχε κάνει εχθές και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, εκτιμώντας ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι οι εξής: Κεντρική Μακεδονία (τοπικά), Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος, Ανατολική Στερεά (τοπικά) και Ανατολική Πελοπόννησος (τοπικά). «Στα τμήματα που σας προανέφερα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37°C και τοπικά τους 38°C. Σε πολύ τοπικό επίπεδο ίσως δούμε και λίγο μεγαλύτερες θερμοκρασίες, όμως αυτό, ακόμη και αν συμβεί, θα είναι για πολύ λίγες περιοχές της χώρας. Πάντως η πιο ζεστή ημέρα θα είναι η Παρασκευή σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία», αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Τα χαλάει ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από τις υψηλές θερμοκρασίες της Παρασκευής, το Σάββατο θα υπάρξει σημαντική μεταστροφή του καιρού με νεφώσεις και τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα είναι η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς και τα ορεινά της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση.

Δείτε στους δυο παρακάτω χάρτες την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο και τις ελάχιστες με μέγιστες θερμοκρασίες:

Καιρός: Κυριακή

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Κυριακή θα σχηματιστούν νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις ίδιες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε στους δυο παρακάτω χάρτες την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή με τις ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες:

Συννεφιά και βροχές ανήμερα του Αγίου Πνεύματος

Ακόμα πιο… ανησυχητικός για τους εκδρομείς είναι ο προγνωστικός χάρτης της ΕΜΥ για τον καιρό της Δευτέρας, του Αγίου Πνεύματος. Στον χάρτη εμφανίζονται νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τέτοια φαινόμενα αναμένονται στα ηπειρωτικά, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα του Σαββάτου και της Κυριακής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις