Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αεροδρόμιο – ναρκωτικά: 32χρονη είχε καταπιεί 93 “αυγά κοκαΐνης”
ΕΛΛΑΔΑ

Αεροδρόμιο – ναρκωτικά: 32χρονη είχε καταπιεί 93 “αυγά κοκαΐνης”

Αεροδρόμιο - ναρκωτικά: Η Βραζιλιάνα, που αντιμετώπιζε τον θανάσιμο κίνδυνο να εκραγούν τα αυγά στο στομάχι της με ολέθριες συνέπειες, αφίχθη αεροπορικώς στην Αθήνα, με πτήση από το Σάο Πάολο.

Αεροδρόμιο – ναρκωτικά: Τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής, συνεχίζουν τις επικίνδυνες, από αέρος, αποστολές ποσοτήτων κοκαΐνης, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο και τη ζωή-συν τοις άλλοις- των μεταφορέων. Στον έλεγχο του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθη 32χρονη από τη Βραζιλία, η οποία είχε καταπιεί ενενήντα τρία “αυγά κοκαΐνης”,  βάρους άνω του κιλού!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η Βραζιλιάνα, που αντιμετώπιζε τον θανάσιμο κίνδυνο να εκραγούν τα αυγά στο στομάχι της με ολέθριες συνέπειες, αφίχθη αεροπορικώς στην Αθήνα, με πτήση από το Σάο Πάολο μέσω Ζυρίχης. Καθώς από εκεί, γνωρίζουν οι αστυνομικοί της Δίωξης ότι  εγκέφαλοι των καρτέλ στρατολογούν βαποράκια. Έναντι μικρής αμοιβής για να πάρουν το ρίσκο της μεταφοράς, εντείνουν την προσοχή τους.

Πριν από λίγες ημέρες, το  κλιμάκιο της  Δίωξης, που εδρεύει μόνιμα στο αεροδρόμιο, θεώρησε ύποπτο έναν Βραζιλιάνο… τουρίστα. Είχαν ήδη τσεκάρει ότι είχε ξεκινήσει το αεροπορικό ταξίδι μέχρι την Αθήνα από το Σάο Πάολο  και είχε αλλάξει αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης. (σ.σ όπως συνέβη και με την 32χρονη Βραζιλιάνα). Όταν προχώρησαν στην έρευνα της βαλίτσας, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε  κοκαΐνη, βάρους ενός κιλού και 548 γραμμαρίων.

Σε δύο συσκευασίες

Η κοκαΐνη, που δεν έφθασε τελικά στους επίδοξους παραλήπτες της στην Αθήνα, ήταν συσκευασμένη  μέσα σε δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένες σε διπλό πάτο της αποσκευής του.

Δεν γίνονται γνωστοί οι υποψήφιοι παραλήπτες

Ωστόσο, οσάκις συλλαμβάνονται μεταφορείς στο αεροδρόμιο που ενεργούν μέσω πολλών ενδιαμέσων για λογαριασμό των διεθνών “βαρώνων” των ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής, τίποτε δεν γίνεται γνωστό για αυτούς που πρόκειται να παραλάβουν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα.

Δεν γνωρίζουν στοιχεία τους οι μεταφορείς

Τους τελικούς αποδέκτες δεν τους γνωρίζουν κατ όνομα ούτε οι μεταφορείς.

Απλά, περιμένουν τηλεφώνημα από τους παραλήπτες όταν οι τελευταίοι πληροφορηθούν ότι πέρασαν τους έλεγχους.

Κάποιες φορές παρακολουθούν αθέατοι στο αεροδρόμιο

Κάποιες φορές βρίσκονται στο αεροδρόμιο και παρακολουθούν. Αν κάτι δεν πάει καλά, εξαφανίζονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις