Λυκουρέζος: Η Ζωή Λάσκαρη, η Μάρθα Κουτουμάνου και η Νατάσα Καλογρίδη (vid)

LIFESTYLE

Λυκουρέζος: Η Ζωή Λάσκαρη, η Μάρθα Κουτουμάνου και η Νατάσα Καλογρίδη (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Λυκουρέζος: Η συγκλονιστική περιγραφή της στιγμής που έμαθε ότι η Ζωή Λάσκαρη είναι νεκρή και η Νατάσα Καλογρίδη.

12.06.2019 | 09:14

Λυκουρέζος: Για τα 41 χρόνια κοινής πορείας με τη Ζωή Λάσκαρη, αλλά και τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την περιουσία της ανάμεσα στις κόρες της μίλησε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μιλώντας στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη δήλωσε στεναχωρημένος εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων ανάμεσα στην κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και τη Μάρθα Κουτουμάνου. «Με τη Ζωή περάσαμε μαζί 41 ολόκληρα χρόνια παντρεμένοι. Και μάλιστα είχε τη Μάρθα από τον πρώτο της γάμο και ζούσε μαζί μας από 7 ετών, την οποία αγάπησα πολύ και δεν τη ξεχώρισα ποτέ από τα παιδιά μου. Σαν παιδί μου τη μεγάλωσα κι όχι από υποχρέωση αλλά από αληθινή αγάπη. Ήμουν κοντά σε όλη τη διαδρομή της Μάρθας, όταν παντρεύτηκε τον μακαρίτη τον Βλάσση Μπονάτσο έζησε μαζί του, κι όταν έφυγε από τη ζωή ο Βλάσης ξαναήρθε και έμεινε μαζί μας» είπε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Η υπόθεση με τη Μάρθα και τα εξώδικα, με έχει πολύ στεναχωρήσει και πληγώσει. Ούτε η Μαρία Ελένη ούτε κι εγώ είχαμε καμία διάθεση όλο αυτό να δημοσιοποιηθεί. Την αφετηρία για τη δημοσιοποίηση, δυστυχώς την ξεκίνησε η άλλη πλευρά. Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι υπάρχει μια κακοποίηση της αλήθειας, την οποία δεν περίμενα. Όταν πέθανε η Ζωή, όλα έγιναν άψογα, ήρεμα με δική μου πρωτοβουλία και στεναχωριέμαι πάρα πολύ για αυτή την εξέλιξη».

«Πυρήνας του προβλήματος το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη»

«Ο πυρήνας του προβλήματος είναι αυτό το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη, στο οποίο ζήσαμε με τη Ζωή, τη Μάρθα, τη Ζένια και μάλιστα τη Ζένια σαν εγγονή μου τη μεγάλωσα, παππού με φώναζε. Αυτό το σπίτι ανήκει και στις δυο κόρες της Ζωής αφού είναι κληρονομιά της μητέρας τους. Το πρόβλημα ξεκίνησε από το γεγονός ότι ενώ είχε συμφωνηθεί να ζήσει λίγο η Μάρθα στο σπίτι αυτό, μετά θα έπρεπε να φύγει για να το πουλήσουν. Γιατί και στις δυο κοπέλες , το συμφέρον τους είναι να πουληθεί το σπίτι ώστε να τακτοποιηθούν διάφορες οικονομικές εκκρεμότητες

. Δυστυχώς υπήρξε ένα πρόβλημα εκεί το οποίο ανάγκασε τη Μαρία Ελένη μετά από πολλούς μήνες υπομονής να καταφύγει στη δικαιοσύνη για να οριστεί προσωρινή διαχειρίστρια και να υποχρεωθεί η Μάρθα να δώσει τα κλειδιά του σπιτιού στην ιδιοκτήτρια, κάτι που η Μάρθα αρνείται να κάνει. Ελπίζω να υπάρξει ψυχραιμία και να λυθεί το θέμα προς το συμφέρον και των δυο. Δεν περίμενα να συμβεί αυτό μετά το θάνατο της Ζωής, πράγμα το οποίο με πονάει και δεν μπορώ να αιτιολογήσω ορισμένα πράγματα» αναφέρει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. «Δε μετανιώνω για τις προσωπικές μου επιλογές μετά το θάνατο τη Ζωής. Στη Νατάσα Καλογρίδη με κέρδισε το γεγονός ότι η ίδια με επέλεξε» είπε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Δεν είχα δει ποτέ ταινία της Λάσκαρη μέχρι που τη γνώρισα»

Αυτό το οποίο είναι περίεργο που της το έλεγα και γελούσε, είναι ότι δεν είχα παρακολουθήσει ποτέ την πορεία της και δεν είχα δει καμία ταινία της. Το όνομά της, το γνώριζα και μάλιστα όταν χτύπησε η πόρτα του γραφείου μου και την είδα για πρώτη φορά μπροστά μου, ήταν μια θαυμάσια έκπληξη. Στη Ζωή Λάσκαρη με γοήτευσε ο «αέρας» της και η μαγική προσωπικότητά της. Έτσι, λοιπόν παντρευτήκαμε σχετικά γρήγορα, τον Ιούνιο του 1976.

«Όταν μου είπαν ότι πέθανε η Ζωή ήταν σα να με χτύπησε κεραυνός»

«Το προηγούμενο βράδυ μιλήσαμε και κοιμηθήκαμε με τη Ζωή όπως κάναμε κάθε βράδυ. Το πρωί σηκώθηκα να πάω στο γραφείο μου και η Ζωή κοιμόταν, δεν τη ξύπνησα. Τραγική ειρωνεία είναι ότι πήγα στη κηδεία ενός πολύ καλού μου φίλου κι όταν γύρισα από την κηδεία πήρα τηλέφωνο τη Ζωή αλλά δεν μου απαντούσε. Τότε πήρα τηλέφωνο την οικιακή βοηθό, η οποία μου ανακοίνωσε το γεγονός και η πρώτη που το αντιλήφθηκε και το έζησε ήταν η Μάρθα η οποία ήταν στο σπίτι.

Εγώ στη συνέχεια ειδοποίησα τη Μαρία Ελένη κι έτσι λοιπόν ολοκληρώνονται 41 χρόνια κοινής ζωής με αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Η Ζωή έφυγε στον ύπνο της. Όπως την άφησα το πρωί που έφυγα, έτσι τη βρήκα. Για εμάς ήταν ένας «κεραυνός» ο θάνατός της, που έπρεπε να το διαχειριστούμε. Ήταν ο άνθρωπός μου η Ζωή και μάλιστα στην επέτειο των 30 χρόνων γάμου μας, είχα ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τη Ζωή για τα πταίσματά μου».

«Δε μετανιώνω για τις προσωπικές μου επιλογές μετά το θάνατο τη Ζωής»

«Δε μετανιώνω για τις προσωπικές μου επιλογές μετά το θάνατο τη Ζωής. Στη Νατάσα Καλογρίδη με κέρδισε το γεγονός ότι η ίδια με επέλεξε. Ήταν δίπλα μου στην τελευταία μου περιπέτεια με τη σύλληψή μου και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ συγκινητική η συμπαράστασή της. Αυτό δεν το ξεχνώ. Κι όσον αφορά την περιπέτειά μου αυτή, έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, δεν έχω διαπράξει τίποτα το παράνομο και πιστεύω ότι τελικά θα δικαιωθώ».

https://www.youtube.com/watch?v=IDOwxGfwAIo

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μητσοτάκης για εκπαίδευση: «Όποιος αρνείται να αξιολογηθεί δεν έχει θέση στο δημόσιο σχολείο» 12.06.2019 | 09:14
Εξοργισμένος ο Χιου Γκραντ με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων 12.06.2019 | 09:14
Θετική απάντηση της Κομισιόν στον Γιώργο Αυτιά για τις ΜΜΕ – Δέσμευση για μείωση διοικητικού φόρτου και νέα μέτρα στήριξης 12.06.2019 | 09:14
Κυρανάκης: «Δεν καταργείται ο δεύτερος μηχανοδηγός – Έρχεται κάμερα στην καμπίνα και επιστροφή του προϊσταμένου αμαξοστοιχίας» 12.06.2019 | 09:14
Ο «κοιμώμενος πρίγκιπας» έγινε 36 ετών – Είκοσι χρόνια σε κώμα, μια οικογένεια που δεν χάνει την ελπίδα 12.06.2019 | 09:14
Νία Βαρντάλος για την απόφαση να μιλήσει δημόσια σχετικά με την υιοθεσία της κόρης της: «Ήθελα να βοηθήσω κι άλλους» 12.06.2019 | 09:14
Η Μέγκιν Κέλι επιτέθηκε στη Μπλέικ Λάιβλι μετά την είσοδό της στη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους 12.06.2019 | 09:14
Ουδέποτε υποστήριξα ότι προερχόμουν από 36ωρη εφημερία, λέει η γιατρός που είχε ατύχημα με τρένο στην Πάτρα 12.06.2019 | 09:14
Exit mobile version