Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακριβοπούλου ΕΡΤ: Ο δημιουργός του animation αντιδρά – “Αίσχος, δεν έδωσα άδεια”
ΕΛΛΑΔΑ

Ακριβοπούλου ΕΡΤ: Ο δημιουργός του animation αντιδρά – “Αίσχος, δεν έδωσα άδεια”

Ακριβοπούλου ΕΡΤ: Αντίδραση για το προπαγανδιστικό βίντεο της ΕΡΤ, αλλά και απάντηση από την Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Ακριβοπούλου ΕΡΤ: Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που προέβαλε η εκπομπή της ΕΡΤ, «Δεύτερη Ματιά» με την Κατερίνα Ακριβοπούλου. Ανάμεσα σε όσους διαμαρτύρονται και ο δημιουργός του animation. O Κωνσταντίνος Κρυστάλλης είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την Μαρίζα, τον πεισματάρη γάιδαρο που αρνούνταν να ανεβάσει τα ψάρια από το λιμάνι στη χώρα. Το animation του κυκλοφόρησε πριν από 9 χρόνια στα αγγλικά, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, ο δημιουργός έφτιαξε την Μαρίζα και στα ελληνικά, αλλά και στα ισπανικά.

Απόσπασμα του βίντεο αλλά χωρίς τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη χρησιμοποίησε η εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» και η Κατερίνα Ακριβοπούλου στο άκρως προπαγανδιστικό της βίντεο το βράδυ της Δευτέρας από την ΕΡΤ. Η χρήση όμως της δουλειάς του animator έγινε χωρίς την άδειά του. Ο κύριος Κρυστάλλης ανάρτησε τη δημοσίευση διαμαρτυρόμενος προς την Κατερίνα Ακριβοπούλου. Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, δεν έδωσε ποτέ την άδειά του για την χρήση του βίντεο. «Κάθε άλλο παρά πολιτικοποίηση θέλω για τη Μαρίζα» είπε.

Η απάντηση της Ακριβοπούλου μέσα από την εκπομπή

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου ωστόσο υπεραμύνθηκε της επιλογής της να προβάλλει το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο άναψε μεταξύ άλλων φωτιές και στο twitter και απάντησε στους επικριτές της από το βήμα της εκπομπής της. «Κακός χαμός σήμερα στα φιλικά προς τη ΝΔ μέσα που χαρακτηρίζουν προπαγανδιστικό το βίντεο. Είναι τα ίδια μέσα που έχουν δώσει ρεσιτάλ fake news και που κόπτονται επιλεκτικά για τη δεοντολογία και εκεί είναι το θέμα» είπε.

«Είναι τα ίδια μέσα που ευτυχώς δεν έγραψαν κουβέντα για αναρτήσεις, τοποθετήσεις άλλων συναδέλφων, εδώ της ΕΡΤ, που έχουν το θάρρος και την παρρησία να καταφέρονται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα» συνέχισε η Κατερίνα Ακριβοπούλου χαρακτηρίζοντας κατάκτηση το να μπορεί κάθε δημοσιογράφος να λέει τη γνώμη του. «Και καλά κάνουν οι δημοσιογράφοι σε όποιο μέσο κι αν είναι γιατί αυτό είναι ελευθερία γνώμης και άποψης κυρίως όταν την υπερασπίζεται κανείς με συνέπεια και συνέχεια και δεν αλλάζει μανδύα με όρους καιροσκοπισμού» είπε κλείνοντας το θέμα.

https://twitter.com/DefteriMatiaERT/status/1138565001504055296?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1138565001504055296%7Ctwgr%5E393039363b74776565745f6d65646961&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Fo-dimioyrgos-tis-marizas-antidra-gia-akribopoyloy

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις