Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η Ανατολική Αττική χρειάζεται λύσεις μακράς πνοής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ανατολική Αττική χρειάζεται λύσεις μακράς πνοής

Οι προκλήσεις που έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι πολλές και σύνθετες, το έργο που καλείται να φέρει εις πέρας είναι μεγάλο.

Του τ. υφυπουργού Ανάπτυξης, νυν υποψήφιου βουλευτή Ανατολικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία

«Ποδαρικό» με καθαρή νίκη και διαφορά από τις μεγαλύτερες στη χώρα έκανε η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 στην Ανατολική Αττική, τη νέα περιφέρεια που προέκυψε από τον διαχωρισμό της ενιαίας περιφέρειας Αττικής. Η διαφορά των 14,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, από τη μια προμηνύει ακόμη ισχυρότερη νίκη στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και μας ενδυναμώνει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, από την άλλη, όμως, μας γεμίζει με μεγάλη ευθύνη έναντι των 346 χιλιάδων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της Ανατολικής Αττικής.

Τα μηνύματα των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας, με τους οποίους συζητώ σ’ όλες τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επισκέπτομαι καθημερινά, είναι πανομοιότυπα: εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους στη Νέα Δημοκρατία για:

-δραστική μείωση της φορολογίας,

-βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος,

-προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,

-αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό,

-εδραίωση κλίματος ασφάλειας,

-δημιουργία σύγχρονων υποδομών και βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Οι προκλήσεις που έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι πολλές και σύνθετες, το έργο που καλείται να φέρει εις πέρας είναι μεγάλο. Χωρίς περίοδο χάριτος, σε χρόνο πυκνό, καλείται να επουλώσει τις πληγές που «άνοιξε» η περίοδος της ανεύθυνης και αναποτελεσματικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να επαναφέρει την κανονικότητα στη χώρα και ν’ αρχίσει να «χτίζει» μια νέα ΕΛΛΑΔΑ πάνω σε γερά θεμέλια.

Στην Ανατολική Αττική, ειδικότερα, οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες και η Νέα Δημοκρατία ως αυριανή κυβέρνηση καλείται να δρομολογήσει τις λύσεις μακράς πνοής που έχει ανάγκη η περιοχή μας:

-την ίδρυση νοσοκομείου, η έλλειψη του οποίου είναι ιδιαίτερη αισθητή σήμερα στην τρίτη πληθυσμιακά περιφέρεια της χώρας

-την αξιοποίηση των λιμανιών Λαυρίου και Ραφήνας μέσω και της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου και της Αττικής Οδού,

-την ανάδειξη των σημαντικών μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (Μαραθώνα, Σουνίου, Ωρωπού, Βραυρώνας, Θορικού), και η αρμονική σύνδεσή τους με τον τουρισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις