Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Βατικανό: Η ιδέα ότι η ταυτότητα φύλου είναι «ρευστή» αγνοεί τη φύση και απειλεί τον θεσμό της οικογένειας
PLUS

Βατικανό: Η ιδέα ότι η ταυτότητα φύλου είναι «ρευστή» αγνοεί τη φύση και απειλεί τον θεσμό της οικογένειας

Βατικανό: Δείτε τι αναφέρεται σε εκτενές κείμενο που θα σταλεί σε καθολικά σχολεία

Βατικανό: Η ιδέα ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι το φύλο τους αγνοεί τη φύση και υπονομεύει τον θεσμό της οικογένειας, τονίζει το Βατικανό σε εκτενές κείμενο που δημοσίευσε πάνω σε αυτό το «καυτό» ζήτημα. Πρόκειται για το πρώτο μακροσκελές κείμενο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα που εξέδωσε το Βατικανό, και πιο συγκεκριμένα το τμήμα που είναι αρμόδιο για τα θέματα εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το εν λόγω έγγραφο 31 σελίδων πρόκειται να σταλεί στα καθολικά σχολεία, παρέχοντας οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς για το πώς μπορούν να χειριστούν τις απορίες και τους προβληματισμούς των μαθητών σχετικά με την λεγόμενη «ρευστότητα» του φύλου.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο, που δεν υπογράφεται από τον Πάπα Φραγκίσκο αλλά αναφέρει πολλές ρήσεις του, η εκπαίδευση βιώνει μια σοβαρή κρίση, εξαιτίας ενός προκλητικού διαλόγου που απειλεί να «αφανίσει την έννοια της φύσης» και να «αποσταθεροποιήσει τον θεσμό της οικογένειας». Το Βατικανό πιστεύει ότι η υιοθέτηση μιας «ελαστικής» θεώρησης του φύλου από ένα νεαρό και ευεπηρέαστο μυαλό υπονομεύει την παραδοσιακή δομή της οικογένειας και παραβλέπει τις φυσικές διαφορές ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες. Όπως εξηγεί, η ιδέα ότι υπάρχει ένα φάσμα ταυτότητας φύλου με πολλές «θέσεις» πηγάζει «από μια συγκεχυμένη έννοια της ελευθερίας» που έχει να κάνει πιο πολύ με το συναίσθημα παρά με τη λογική.

Το Βατικανό εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις επίμονες πιέσεις να αναγνωριστεί το δικαίωμα των ανθρώπων να επιλέγουν οι ίδιοι το φύλο τους, και για τα νέα είδη συμβίωσης που δεν έχουν καμία σχέση με το παραδοσιακό μοντέλο του γάμου.

Ο παραδοσιακός γάμος ανάμεσα σε μια γυναίκα και έναν άντρα «εμφανίζεται πλέον ως κατάλοιπο των πατριαρχικών κοινωνιών», τονίζει το έγγραφο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις