Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αργεντινή: Θα πληρώσει αποζημίωση στην πρώην σύζυγό του για… 27 χρόνια οικιακών εργασιών
PLUS

Αργεντινή: Θα πληρώσει αποζημίωση στην πρώην σύζυγό του για… 27 χρόνια οικιακών εργασιών

Αργεντινή: Το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που έγινε viral παγκοσμίως

Αργεντινή: Viral παγκοσμίως έχει η γίνει η απόφαση που έλαβε ένα Δικαστήριο της Αργεντινής και δικαιώνει απόλυτα μια γυναίκα που αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην φροντίδα του άνδρα της και των παιδιών της, για να καταλήξει τελικά… στον άσο. Η γυναίκα δικαστής αποφάσισε υπέρ της ενάγουσας στην μήνυση που κατέθεσε η ίδια κατά του πρώην άνδρα της, και τον καταδίκασε να καταβάλει αποζημίωση 8 εκατομμυρίων πέσος (περίπου 152.000 ευρώ) στην πρώην σύζυγό του, για τις δουλειές του σπιτιού που έκανε στη διάρκεια των 27 ετών που ήταν παντρεμένοι.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, η 70χρονη σήμερα γυναίκα, πτυχιούχος οικονομικών, είχε αφιερώσει σχεδόν τρεις δεκαετίες της ζωής της στην ανατροφή των παιδιών της και στη φροντίδα της οικογενειακής εστίας. «Η οικονομική εξάρτηση των γυναικών από τους συζύγους τους είναι ένας από τους κεντρικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων οι γυναίκες υποτάσσονται στην κοινωνία», εξήγησε η δικαστής Βικτόρια Φάμα, που όρισε «ένα λογικό ποσό για να εξισορροπηθεί η δυσανάλογη οικονομική κατάσταση των συζύγων».

 Το ζευγάρι χώρισε το 2009 και πήρε επισήμως διαζύγιο το 2011.

Όπως επισημαίνει στην δικαστική απόφαση, ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε μετά από 27 χρόνια γάμου τη γυναίκα, όταν εκείνη ήταν 60 ετών, ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες λαμβάνουν σύνταξη και ενώ είχε αποκλειστεί από την αγορά εργασίας. Κατά συνέπεια, η αποζημίωση κρίνεται αναγκαία αφού η γυναίκα στερήθηκε το δικαίωμα συνταξιοδότησης που θα της εξασφάλιζε άνετα γεράματα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις